Ispanaklı Ve Tavuk Etli Göbete

Ispanaklı Ve Tavuk Etli Göbete

Ispanaklı ve tavuk etli göbete tarifi...

Malzemeler

Yapılışı

  • 1

    Göbetenin iç harcı için ıspanak ve tavuk etini ayrı tencerelerde haşlayıp süzün. Ispanağı ince doğrayın. Tavuk etini elinizle didikleyip bir kaseye alın. Rendelenmiş patates, tuz, karabiber ile pul biber ekleyip karıştırın.

  • 2

    Hamuru için un, yumurta ve tuzu yoğurma kabına alın. Hafif sert kıvamlı bir hamur elde edene kadar su ilave ederek yoğurun. Hamuru 4 eşit bezeye ayırın ve her birini yufka büyüklüğünde açın. Fırın tepsisini yağlayın ve ilk yufkayı tepsiden taşacak şekilde içine yayın. Üzerine Bizim Yağ sürün ve ikinci yufkayı serin ve iç harcı ekleyin. Üzerine üçüncü yufkayı serin ve tekrar Bizim Yağ sürün. Son yufkayı tepsiye yerleştirin. Kenarlardan taşan kısımları elinizle bükün ve tepsinin kenarına doğru katlayın.

  • 3

    Bizim Yağ, salça ve yoğurdu bir kapta karıştırıp hamurun üzerine sürün. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin. Ilındıktan sonra dilimleyip servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • İnci Bak’tan kabak ve patlıcanla ezber bozan tarifler
  • Şef Beyza Çevik ve Berrin Ak’tan Beş Çayı Sofraları
  • Zeynep Dinç'ten Yazı Yufkaya Saran Tarifler
ve Daha Fazlası ...