Ispanak Köftesi
Malzemeler
Yapılışı
-
1
ISPANAKLARIN saplarını ayıklayın. Daha sonra haşlayıp süzün ve ılınmaya bırakın. Diğer taraftan soya kıyması ve bulguru ayrı kaplara alın. Üzerlerini geçecek kadar su ekleyin ve sularını çekip yumuşayana kadar haşlayın. Ispanağı ince kıyıp, geniş bir kaba alın. Üzerine soya kıyması, bulgur, rendelenmiş soğan ve kalan malzemeyi ilave edip yoğurun. Harçtan arzunuza göre parçalar koparıp yassı köfteler hazırlayın. Yapışmaz yüzeyli bir tavayı çok az sıvıyağla yağlayın. Köfteleri önlü arkalı pişirip servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- İnci Bak’tan kabak ve patlıcanla ezber bozan tarifler
- Şef Beyza Çevik ve Berrin Ak’tan Beş Çayı Sofraları
- Zeynep Dinç'ten Yazı Yufkaya Saran Tarifler
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL