İsli Sarma

Şef Bahtiyar Büyükduman'ın bizler için hazırladığı İsli Sarma tarifi...

Malzemeler

Yapılışı

  • 1

    Rezene, havuç ve pancarı iri dilimler halinde kesin. Ayçiçek yağı, soya sosu ve baharatları karıştırarak bir marinasyon sıvısı hazırlayın. Dilimlediğiniz sebzeleri bu sıvının içine alıp bir gece bekletin.

  • 2

    Panko, miso, ve Antep fıstığına azar azar su ekleyerek püre kıvamına gelene kadar blender'da çekin. Bir gece beklettiğiniz sebze dilimlerini ızgaralayın ve küçük küpler halinde kesin. Sebze küplerini hazırladığını püre ile karıştırın ve dinlenmeye bırakın.

  • 3

    Lahana yapraklarını ayırın ve damarlarını temizleyin. Daha sonra sarma yapmak üzere haşlayın ve soğuk suya alın. Soğuyan yaprakların içine harcı oldurup iki tarafı açık kalacak şekilde sarın.

  • 4

    Cennet hurmasını soyun ve püre haline getirin. Zeytinyağı ile çırparak pürüzsüz bir hale getirin. İnce bir süzgeçten süzün. Sarmaların yanına sosu, üstüne ise karnabahar turşusu koyarak servis yapın.

Denemeden Geçmeyin

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.