İncirli Tatlı Pizza Tarifi
Canınız hem tatlı hem de tuzlu bir şeyler mi çekiyor? O zaman pizza severlere muhteşem bir lezzet; İncirli Tatlı Pizza Tarifi...
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Hamuru için unu derin bir kaba alıp, ortasını açın. Maya, tuz, süt ve pudra şekeri ekleyip karıştırın. Sıvı yağ ve krema ekleyin ve üzerini nemli bir bezle örtüp, mayalanması için 30 dakika dinlendirin. Hamuru 2 eşit bezeye ayırıp, her birini ayrı ayrı yuvarlak şekilde açın. Kenarlarına çırpılmış yumurta akı sürün.
-
2
İncirlerin kabuklarını temizleyip blenderde püre haline getirin. Pizzanın kenarlarına yerleştirip, kıyılmış kuru incir serpiştirin ve 1 parmak genişliğinde içe doğru kapatın.
-
3
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 15-20 dakika pişirip soğumaya bırakın.
-
4
Krema için kremayı derin bir kapta iyice çırpıp kar haline getirin. Pudra şekeri ekleyip soğuk pizzanın üzerine sürün. Dilimlenmiş incir yerleştirip, file badem serpin. Dilediğiniz şekilde süsleyip servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- İnci Bak’tan kabak ve patlıcanla ezber bozan tarifler
- Şef Beyza Çevik ve Berrin Ak’tan Beş Çayı Sofraları
- Zeynep Dinç'ten Yazı Yufkaya Saran Tarifler