Humus Paçası
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Akşamdan suya koyduğunuz nohudu et suyu ile pişirin. Suyu süzülen nohudu kevgirden geçirip, püre haline getirin. Süzülen suyu saklayın. Limon suyunu tahinle karıştırın. Koyulaşan bu kıvamı, su ile özleştirin. Koyu pekmez kıvamına getirin. Tuz, dövülmüş bir diş sarmısak ve nohut püresini ilave edip humusu hazırlayın. Servis tabağına önce, bir sıra kızarmış ekmek dizin. Üzerine nohudu haşladığınız et suyundan biraz gezdirerek ıslatın. Sonra humusu ekmeklerin üzerini kapatacak biçimde sıvayın. En üste ise sarmısaklı yoğurt dökün. Sumak, kimyon, kırmızıbiber, maydanoz ve tereyağda kavrulmuş dolmalık fıstıkla süsleyip, servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- Anneler Günü'ne ve Kurban Bayramı'na Özel Tarifler
- Kaan Yarman'la Tam Kararında Lezzetler
- Maria Ekmekçioğlu'ndan Girit Yemekleri
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL