Havuç ve Ispanaklı Fırın Köfte

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    Sos için tereyağı eritip, zeytinyağı ekleyin. Kıyılmış soğanı koyup kavurun ve küp doğranmış biberi ekleyin. Küp doğranmış domates, un ve salçayı ilave edin. 1-2 dakika daha kavurduktan sonra suyu ekleyin. 5 dakika daha kaynatın. Tuzunu ayarlayıp kenara alın. Köfte için iki defa çekilmiş etleri derin bir kaba alın. Islatılıp iyice sıkılmış ekmek, yumurta, rendelenmiş soğan ve sarmısak, kıyılmış maydanozu ekleyin. Yeteri kadar pulbiber, tuz, karabiber ve kimyon kattıktan sonra iyice yoğurun. Hazırladığınız harçtan ceviz büyüklüğünde parçalar koparın. Her bir parçayı parmak şeklinde yuvarlayın. Hafifçe yağlanmış fırın tepsisine veya ısıya dayanıklı cam tepsiye dizin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 15 dakika pişirin. Diğer tarafta kabuğu soyulmuş havuçları 3-4 dakika haşlayıp buzlu suya çıkartın. Ispanak köklerini başka bir tencerede
    1 dakika kadar haşlayıp buzlu suya çıkartın. Haşlanmış havuç ve ıspanak köklerini kızaran köftelerin arasına
    dizin. Üzerine domatesli sosu gezdirin. Fırında 15 dakika daha pişirip, çıkarın. Sıcak olarak servis yapın.

Denemeden Geçmeyin

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.