Güveçte Dil Kardinal

Güveçte Dil Kardinal

Akşamları misafirlerinize hazırlayabileceğiniz şık ve lezzetli güveçte dil kardinal tarifi

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    Ayıklanmış dil balığından 4 adet fileto çıkarın. Filetoların içine ikişer adet karides ve mantar koyun. Her bir filetoyu dolma sarar gibi sarın ve güveç kabına yerleştirin.
  • 2
    Üzerlerine birer dilim kaşar peyniri koyun. Diğer yandan tereyağını bir tavaya alın ve eritin. Un ilave edip hafifçe kavurun. Suyu yavaşça ilave edip karıştırın. Krema, tuz ve karabiber ekledikten sonra kaynamaya bırakın.
  • 3
    Kaynadıktan sonra sosu balık sarmaların üzerine gezdirin. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 10-15 dakika pişirin. Sıcak olarak servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • Anneler Günü'ne ve Kurban Bayramı'na Özel Tarifler
  • Kaan Yarman'la Tam Kararında Lezzetler
  • Maria Ekmekçioğlu'ndan Girit Yemekleri
ve Daha Fazlası ...