Girit Kabağı Dolması
Malzemeler
Yapılışı
-
1
KABAKLARIN üstlerini daha sonra kapak olarak kullanılmak üzere kesip kenara alın. İçlerini tatlı kaşığı yardımıyla oyup, tuz ve karabiber serpin ve elinizle hafif ovalayarak yedirin. Soğanla sarmısağı kıyıp, kıyma, domates salçası, pirinç, limon tuzunun yarısı, tuz ve karabiberle karıştırın. Kabakların içine harcı pay edin. Kenara ayırdığınız kapakları üstlerine kapatıp tencereye yerleştirin. Kabakların yarısına kadar sıcak su ve kalan limon tuzunu ekleyin. Su kaynayana dek harlı ateşte pişirin. Kaynamaya başlayınca ocağın altını kısıp, 30 dakika daha pişirin. Yoğurtla birlikte servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- İnci Bak’tan kabak ve patlıcanla ezber bozan tarifler
- Şef Beyza Çevik ve Berrin Ak’tan Beş Çayı Sofraları
- Zeynep Dinç'ten Yazı Yufkaya Saran Tarifler
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL