Fırında Pideli Tavuk Tava

Kıtır pideler üzerinde lokum gibi tavuk parçaları, fırında buluşup lezzete doyuran bir ziyafete dönüşüyor! Fırında Pideli Tavuk Tava, doyurucu ve nefis bir ana yemek arayanlara birebir!

Malzemeler

Yapılışı

  • 1

    Bir tencereye butları alıp 1 yemek kaşığı zeytinyağı ve bir tutam tuz ile hafifçe kızartın. Üzerine kaynar suyu ekleyip kısık ateşte 15-20 dakika pişirin.

  • 2

    Kerevizi soyup küp doğrayın ve tavaya alın. 1 yemek kaşığı zeytinyağı, bir tutam tuz ve yarım limon suyu ile kısık ateşte yumuşayana kadar pişirin.

  • 3

    Tenceredeki tavuk suyunu alıp içine yarım limon sıkın.

  • 4

    Pideyi parçalara ayırıp bir döküm tavaya ve fırın kabına yerleştirin. Pidenin üzerine bu tavuk suyundan koyun. Aralarına kerevizin yeşil yapraklarından yerleştirin. Haşlanmış butları koyup üzerlerine zeytinyağı gezdirin, susam serpin. Zeytinleri ve kavrulmuş kerevizleri de katın.

  • 5
    Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzerleri kızarana kadar yaklaşık 20 dakika pişirin. Limon dilimleri ve taze biberiye ile sıcak olarak servis yapın.

Denemeden Geçmeyin

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.