Sofra
Tek çeşit bir şeyler olsa da doysak diyenlerdenseniz bu tarif tam size göre! Fırında yapılan kolay tarifiyle hemen hazırlayabileceğiniz Bolenez Soslu Makarna tarifi.

4 Porsiyon
25 Dakika
Zorluk Derecesi Orta

MALZEMELER

    1 paket rigatoni (kalem makarna)

    1 yemek kaşığı kaya tuzu

    Yeteri kadar su

    4 yemek kaşığı zeytinyağı

    8-10 adet top mozzarella

    Bolonez sos için:

    4 yemek kaşığı zeytinyağı

    1 yemek kaşığı tereyağı

    1 adet soğan

    2 diş sarımsak

    1 adet kereviz sapı

    1 adet havuç

    250 gram kıyma

    3 adet rendelenmiş domates

    1 tatlı kaşığı biber salçası

    1 yemek kaşığı domates salçası

    1 su bardağı su

    1 su bardağı süt

Bolonez sos için zeytinyağı ve tereyağını geniş bir tavaya alıp kıyılmış soğan ve sarmısağı ilave ederek soteleyin. Kıyılmış kereviz sapı, rendelenmiş havuç ilave edip karıştırın. Kıyma ekleyip, topaklanmaması için tahta kaşıkla ezerek karıştırın. Rendelenmiş domates, ve salçaları katıp karıştırın. Su ve süt ilave edip, kısık ateşte kıvam alana dek pişirin ve kenara alın.

Makarnayı tuzlu suda 6 dakika haşlayıp, suyunu süzün. Küçük boy yuvarlak kelepçeli kek kalıbını yağlayıp, makarnaları dikey ve aralarında boşluk kalmayacak şekilde içine yerleştirin. Üzerine bolonez sosu döküp, mozzarella peyniri yerleştirin. Önceden ısıtılmış 160 derece fırında 20-25 dakika pişirin. Sıcak olarak servis yapın.