Fener Küşneme
ORTA
4 KİŞİLİK
Taze fener balığı ve sebzelerin lezzetli ve sağlıklı birleşiminden oluşan tarif akşam yemeklerinize şıklık katacak.
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Ayıklanmış fener balığının filetosunu çıkarın. Daha sonra iri parçalar halinde kesin ve ızgara yapın. Dilimlenmiş domates ve sivri biberleri de ızgara yapın.
-
2
Daha sonra ısıtılmış bir güvece ya da servis tabağına domatesi yerleştirip üzerine ızgara fener filetoları koyun. Sivri biberi de yerleştirin.
-
3
Sos için tereyağını eritip buğday nişastasını hafifçe kavurun. Üzerine suyu yavaşça ilave ederek karıştırın. Soya sosu ve kimyonu da kattıktan sonra, 2-3 dakika kaynatın. Hazırladığınız sosu balığın üzerine gezdirin ve sıcak servis yapın.
AŞÇININ NOTUYemeğin üzerine eklenen tereyağlı sosun donmasını önlemek için, servisi ısıtılmış bir güveç ya da servis tabağında yapın.
Sofra’da Bu Ay
- Evde Sıcacık Yılbaşı
- Hindistan Cevizli Kış Tatlıları
- Ete ve Balığa Narenciye Dokunuşu
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL