Etli Lahana Sarma, Suprem Sos İle

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    Soğanları soyup, küp doğrayın. Dereotunu ayıklayıp ince kıyın. Büyük bir kaba kıyma, pirinç, soğan ve dereotunu alın. İyice yoğurun. Nane, tuz ve karabiberi de ekleyip tekrar yoğurun. Lahana yapraklarını haşlayın. Hazırladığınız iç malzemesini lahana yapraklarının içine sarın. Bir tencerenin içine dizin. Zeytinyağı, sıvıyağ ve suyu ekleyip pişirin. Piştikten sonra servis tabağına alın. Üzerine suprem sos ilave ederek servis yapın.
    Suprem sos (1 ölçü):
    1 çorba kaşığı margarin
    1 çorba kaşığı un
    1 su bardağı tavuk suyu
    1 çorba kaşığı krema
    Margarini eritip unla kavurun. Tavuk suyu ve kremayı ekleyip karıştırarak 5 dakika orta ateşte pişirin.

Sofra’da Bu Ay

  • İnci Bak’tan kabak ve patlıcanla ezber bozan tarifler
  • Şef Beyza Çevik ve Berrin Ak’tan Beş Çayı Sofraları
  • Zeynep Dinç'ten Yazı Yufkaya Saran Tarifler
ve Daha Fazlası ...