Etli Patates Dolması

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    PATATESLERİ soyup kararmasınlar diye tuzlu suya atın. Derin bir kaba kıymayı koyun. Üzerine ince kıyılmış soğanları ve yıkanıp süzülmüş pirinci ekleyin. Salçaları, baharatları ve kıyılmış maydanozu ekleyip yoğurun. Suda bekleyen patatesleri çıkartıp içlerini çok derin ve ince olmayacak şekilde oyun. Hazırladığınız harcı patateslerin içine doldurun ve domatesten kapaklarla üstlerini örtün. Dolmaları bekletmeden derin bir tepsiye dizin ve üzerini biraz gececek kadar soğuk su ekleyin. Tepsinin üzerini alüminyum folyo ile kapatın. Önceden ısıtılmış 180 fırında 35-40 dakika pişirin. Sürenin sonunda folyoyu çıkartın ve 10 dakika daha fırında tutun. Tereyağını tavada eritip patateslerin üzerinde gezdirerek sıcak servis yapın.

Denemeden Geçmeyin

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.