Etli bakla

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    BİR tencerede 3 çorba kaşığı tereyağını eritip eti kavurun. Üzerine, soyulmuş bütün soğan, defne yaprağı, karabiber, tuz ve et suyu ilave edin. Tencerenin kapağını kapatıp kısık ateşte 45 dakika pişirin. Sürenin sonunda temizleyip verev doğradığınız havuçları ve iç baklayı tencereye ekleyin. 25 dakika daha pişirip soğanı tencereden alın. Diğer taraftan mantarları temizleyip ince doğrayın ve 1 çorba kaşığı tereyağında sote edin. Kıyılmış maydanoz ekleyip kenara alın. 6 çorba kaşığı patates püresi tozunu baklanın üzerine serpip karıştırın. Yemeği bir taşım daha pişirip mantarları ilave edin. Muskatla tatlandırıp bir-iki dakika daha pişirin ve ocaktan alın.

Sofra’da Bu Ay

  • Anneler Günü'ne ve Kurban Bayramı'na Özel Tarifler
  • Kaan Yarman'la Tam Kararında Lezzetler
  • Maria Ekmekçioğlu'ndan Girit Yemekleri
ve Daha Fazlası ...