Erik Soslu Oğlak

Malzemeler

Yapılışı

  • 1

    Oğlak etinin içine dilimlenmiş portakal ve çubuk tarçın yerleştirin. Tuzlayıp, karabiberini ayarlayın. Pişirme torbasına alıp, ağzını kapatın. Çatalla torbanın üzerine birkaç delik açın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 6 saat pişirin. Sos için su, çekirdekleri çıkarılmış erik, karanfil ve esmer şekeri koyulaşana dek kısık ateşte pişirin. Oğlağı fırından alıp, çubuk tarçını çıkarın. Üzerine sos gezdirip servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • İnci Bak’tan kabak ve patlıcanla ezber bozan tarifler
  • Şef Beyza Çevik ve Berrin Ak’tan Beş Çayı Sofraları
  • Zeynep Dinç'ten Yazı Yufkaya Saran Tarifler
ve Daha Fazlası ...