ENGİNARLARI sapları ile birlikte ortadan ikiye bölün. Kararmalarını  önlemek için limon suyu sürün. Uç kısımlardaki yaprakları sapından itibaren 3 parmak kalacak şekilde kesin. İç kısımlarındaki tüylü bölümü bıçakla kesip alın. Mor yaprakları elinizle koparın. Bu bölüme de limon suyu  sürün. Bir tencereye alıp üzerine yarım limon suyu ekleyin ve yumuşayana dek  yaklaşık 30 dakika pişirin. Sudan alın ve bir fırın kabına açık kısımları yukarı  bakacak şekilde yerleştirin. Tereyağını bir tencereye alıp eritin. Üzerine yemeklik doğranmış soğanı katın. Soğanın  rengi dönünce kıymayı ekleyip, 5 dakika kavurun. Daha sonra ince kıyılmış sivri biber, kabukları soyulup küp doğranmış domates, kıyılmış sarmısak  ve maydanoz ekleyin. Tuzunu ve karabiberini ayarlayın. Domates  suyunu yarı yarıya çekince ocaktan alın. Hazırladığınız harcı enginarların  içine paylaştırın. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 15 dakika pişirin ve servis yapın.