Ebegümecili Kalamar Dolması
Taze ebegümeciyle zenginleştirilmiş kalamar dolması, hem görsel hem de damak zevkinizi şımartacak.
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Kalamarları yıkayıp ızgarada ya da tavada önlü arkalı pişirin. Ebegümecini kaynar suya batırıp çıkarın. Daha sonra ince kıyıp geniş bir tabağa alın.
-
2
Karidesleri 5 dakika haşlayıp ince kıyın. Ebegümecinin üzerine karides, lor peyniri, tulum peyniri, zeytinyağı, kıyılmış dereotu, karabiber ve tuz ekleyip harmanlayın. Harcı kalamarların içine doldurun.
-
3
Bir fırın kabını yağlayıp kalamar dolmalarını içine koyun. Üzerine 1 kahve fincanı su ekleyin. 1 yemek kaşığı tereyağını küçük parçalar halinde kalamarların üzerine yerleştirin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında kalamarların üzeri kızarana dek pişirin. Dilimleyerek servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- Muz ile Işıldayan Tarifler
- Yeni Yılın İlk Kahvaltı Tabakları
- Muhteşem Ana Yemekler
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL