Domates Tavası

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    Soğanları, kabuklarını soyduktan sonra çok ince kıyıp, tuz ve karabiber ile iyice ovun. Kıyma ile karıştırıp yoğurun. Dinlenmesi için bir kenara alın. Domateslerin üst kısmından, tam koparmadan bir kapak açın. İçlerini bir bıçak ya da çay kaşığı ile yarısına kadar boşaltın. Kıyma ile top köfteler yapıp domateslerin içlerini doldurun. Domateslerin kapaklarını kapatın ve bir tencereye dizin. Bir başka tencerede, domates salçasını zeytinyağı ile birlikte kızdırın. Üzerine, içinde tuz eritilmiş bir bardak su ilave edin. Hazırladığınız sosu domateslerin üzerine dökün. Domateslerin üzerine ters çevirerek bir porselen tabak yerleştirin. Orta ateşte yaklaşık yarım saat pişirin. Piştikten sonra domatesleri bozmadan tencereden alın. Cam bir fırın kabına dizip, önceden ısıtılmış 170 derece fırında, domateslerin üstü hafif kızarana kadar (yaklaşık 15 dakika) pişirmeye devam edin. Sıcak olarak servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • Anneler Günü'ne ve Kurban Bayramı'na Özel Tarifler
  • Kaan Yarman'la Tam Kararında Lezzetler
  • Maria Ekmekçioğlu'ndan Girit Yemekleri
ve Daha Fazlası ...