Dane-i Bulgur-ı Hassa

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    Kestanelerin üzerine çizik atıp tuzlu suda haşlayın. Kabuklarını soyup ikiye bölün. Tereyağının yarısını bir tencereye alıp, ince kıyılmış soğanı rengi dönene kadar kavurun. Üzerine et suyu, kalan tereyağı, üzüm, kimyon, yenibahar ve tuz ekleyin. Kaynamaya başlayınca bulguru ve kestaneleri tencereye katın. Kapağını kapatıp 5 dakika yüksek ateşte pişirin. Daha sonra ocağı kısıp, bulgur suyunu çekene kadar pişirin. Ateşten alıp tencerenin üzerine kağıt havlu koyun. 10 dakika demlendirip servis tabağına aktarın. Dereotu ile süsleyerek servis yapın.

Denemeden Geçmeyin

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.