Dane-i Bulgur-ı Hassa
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Kestanelerin üzerine çizik atıp tuzlu suda haşlayın. Kabuklarını soyup ikiye bölün. Tereyağının yarısını bir tencereye alıp, ince kıyılmış soğanı rengi dönene kadar kavurun. Üzerine et suyu, kalan tereyağı, üzüm, kimyon, yenibahar ve tuz ekleyin. Kaynamaya başlayınca bulguru ve kestaneleri tencereye katın. Kapağını kapatıp 5 dakika yüksek ateşte pişirin. Daha sonra ocağı kısıp, bulgur suyunu çekene kadar pişirin. Ateşten alıp tencerenin üzerine kağıt havlu koyun. 10 dakika demlendirip servis tabağına aktarın. Dereotu ile süsleyerek servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- İnci Bak’tan kabak ve patlıcanla ezber bozan tarifler
- Şef Beyza Çevik ve Berrin Ak’tan Beş Çayı Sofraları
- Zeynep Dinç'ten Yazı Yufkaya Saran Tarifler
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL