Anadolu'nun geleneksel tatlarına modern bir dokunuş. Dana tiftiğin bol baharatlı ve doyurucu tadı, isli yoğurdun dumanlı notasıyla birleşerek sofranıza bambaşka bir hikaye getirir.
Firik bulguru için geniş bir tencerede zeytinyağını ve tereyağını orta ateşte ısıtın. File bademleri ekleyin, altın sarısı olana kadar karıştırarak kavurun. Bademleri yakmamaya özen gösterin. Kavrulan bademleri bir tabağa alın ve kenarda bekletin.
Üzerine 2.5 su bardağı sıcak su (veya et suyu) ekleyin. Karıştırın. Tencerenin kapağını kapatın. Önce yüksek ateşte kaynatın, ardından altını kısıp 15-18 dakika suyunu çekene kadar pişirin.
Dana tiftik için dana yanakları una bulayın. Geniş bir tencereye az miktarda yağ koyup yüksek ateşte her iki tarafını kahverengileşene kadar mühürleyin. Etleri bir tabağa alın.
Aynı tencereye biraz daha yağ ekleyin. Küp doğradığınız soğan, havuç ve kereviz saplarını ekleyin. Sebzeler yumuşayınca domates salçasını ilave edin, kavurun.
Bir disk kalıbı yardımıyla tabağın ortasına yuvarlak formda firik bulguru yerleştirin. Üzerine tiftiklenmiş dana etini serpiştirin. Kelepçeyi dikkatlice çıkarın. Yanına veya üstüne isli yoğurt koyup servis yapın.
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.
Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.
İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi
hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.
Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların
maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.