İncecik yufkalar arasına serpiştirilen bol ceviz ve şerbetin enfes uyumuyla klasikleşmiş bir tat: Cevizli Baklava, bayramların ve özel günlerin vazgeçilmez tatlısı!
Malzemeler
40 yaprak baklava yufkası
250 gram tereyağı
3 su bardağı ceviz içi (dövülmüş)
3 yemek kaşığı toz Antep fıstığı
Şerbeti için
4 su bardağı su
4 su bardağı toz şeker
Yarım halka dilimlenmiş limon
Servis için:
Limon kabuğu şekerlemesi, kuru gonca gül ve dövülmüş ceviz
Şerbeti için su ve toz şekeri tencereye alıp kaynatın. 15 dakika kısık ateşte kaynatmaya devam edin. Limon dilimlerini ekleyin. 5 dakika da limon dilimleri ile kaynatıp ocaktan alın. Limon dilimlerini içinden çıkarıp şerbeti oda sıcaklığında soğumaya bırakın.
Baklava yufkasının büyüklüğüne uygun bir fırın kabı seçin. Fırça yardımıyla tabanını iyice yağlayın. 3 adet yufka koyup üzerine tereyağı sürün. Bu işlemi 7 kez tekrarlayın. 21'inci yufkada cevizi serpin. Kalan yufkaları da aynı şekilde yerleştirin. Kare dilimler kesip kalan tereyağını da üzerine sürün.
Fırından çıkardıktan sonra oda sıcaklığına gelince aralarına Antep fıstığı serpip şerbetini dökün.
Şerbetini çekince servis tabağına alıp üzerine dövülmüş ceviz serpiştirip limon kabuğu şekerlemesi ve güllerle süsleyin ve servis yapın.
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.
Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.
İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi
hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.
Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların
maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.