Çam Fıstıklı Zeytinyağlı Patlıcan

Malzemeler

Yapılışı

  • 1

    Patlıcanları alacalı soyun ve küp şeklinde doğrayın. Tencereye alın, üzerine zeytinyağını ve dolmalık çam fıstığını ekleyin. Kısık ateşte patlıcanları bir yandan karıştırıp kavururken, öte yandan tuzunu ve yemeklik doğranmış soğanı ilave edin. Karışımı sotelenmeye bırakırken; sarmısağı, biberleri ve domatesleri küp küp doğrayın. Önce domatesi, ardından biberleri ve sarmısağı tencereye alıp, hafif karıştırarak sotelemeye devam edin. Ateşi iyice kısın ve yemeği kendi suyuyla 15 dakika pişirin. Arzu ederseniz, yemeğe bir tatlı kaşığı toz şeker de ilave edebilirsiniz.

Sofra’da Bu Ay

  • İnci Bak’tan kabak ve patlıcanla ezber bozan tarifler
  • Şef Beyza Çevik ve Berrin Ak’tan Beş Çayı Sofraları
  • Zeynep Dinç'ten Yazı Yufkaya Saran Tarifler
ve Daha Fazlası ...