Büryan

Lokum gibi pişmiş etiyle geleneksel Büryan tarifi

Malzemeler

Yapılışı

  • 1

    Bir tencereye tavuk bagetleri alın. Üzerine dörde bölünmüş soğanı ve defne yaprağını ekleyin. Tavukların üzerini geçecek kadar su katın. Orta ateşte kaynamaya bırakın.

  • 2

    Kaynadıktan sonra ocağı kısarak 25-30 dakika haşlayın. Tavuklar tamamen piştiğinde süzerek haşlama suyunu bir kenara ayırın.

  • 3

    Geniş bir pilav tenceresine tereyağını alın ve eritin. Üzerine kıyılmış soğanı ekleyin. Pembeleşene kadar kavurun. Yıkanmış ve süzülmüş pirinci ilave ederek 3-4 dakika karıştırarak kavurmaya devam edin. Üzerine toz kırmızıbiber, karabiber ve tuzu katın. Haşlanmış tavuğun suyunu da ilave ederek ocaktan alın.

  • 4

    Yuvarlak bir fırın kabına tenceredeki pirinçli karışımı eşit şekilde yayın. Üzerine haşlanmış tavuk bagetleri yerleştirin. Ev yapımı domates sosu tavukların üzerine gazdirin.

Denemeden Geçmeyin

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.