Bulgur Pilavı
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Tereyağını eritip yemeklik doğranmış soğanı pembeleşene dek kavurun. Üzerine ince kıyılmış biberleri ilave edin. Birkaç dakika kavurduktan sonra salça ve kabukları soyulup küp doğranmış domatesi katın. Domates suyunu yarı yarıya çekince, yıkanıp süzülmüş bulguru ilave edin. Bir-iki dakika kavurup üzerini geçecek kadar sıcak su katın. Tuzunu ayarlayın. Kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin. Ocağı kapatıp tencerenin üzerine kağıt havlu koyun. 10 dakika demlendirip servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- Hızlı Hafta 7 Güne Pratik Tarifler
- Zeynep Dinç'ten Elmalı Ilık Sonbahar
- İnci Bak'tan Uskumrulu Tabaklar
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL