Balık Uçtu
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Piyazlık doğradığınız soğanları zeytinyağında bir-iki kez çevirip üzerine fıstıkları ilave edin. Domateslerin kabuklarını soyup, 1 cm'lik halkalar halinde doğrayın ve soğanlar iyice kavrulunca üzerine ekleyip birlikte pişirin. Domatesler suyunu iyice saldığında pirinci de ilave edin. Tuz, kuşüzümü, kesmeşeker ve pulbiberi de koyarak 20 dakika ağır ateşte pişirin. İsteğe bağlı olarak yemeğe, karabiber ile 2 diş ince kıyılmış sarmısak da ekleyebilir, üzerine bir çay bardağı tulum peyniri serpebilirsiniz.
Sofra’da Bu Ay
- İnci Bak’tan kabak ve patlıcanla ezber bozan tarifler
- Şef Beyza Çevik ve Berrin Ak’tan Beş Çayı Sofraları
- Zeynep Dinç'ten Yazı Yufkaya Saran Tarifler
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL