Geniş bir tavayı ısıtın. Kuzu sırtlarını tavaya alın. Önlü arkalı 2-3 dakika boyunca mühürleyin. Kuzu sırtlarını önceden ısıtılmış 180 derece fırında 10 dakika pişirin. Aynı tavaya tereyağını alın. Ardından küp doğranmış ayva, arpacık soğan, defne yaprağı ve taze biberiyeyi ilave edin. 5-6 dakika karıştırarak pişirin.
Üzerine dut pekmezi ve nar ekşisini ekleyin. 1-2 dakika daha pişirin. Tane kimyonu ve tavuk suyunu ilave ederek karışımı 5-10 dakika boyunca kısık ateşte kaynatın. Sosun koyulaşmasını bekleyin.
Ayva püresi için ayvaları ortadan ikiye kesin, çekirdeklerini çıkarın. Zeytinyağını ayvaların üzerine gezdirin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 30-35 dakika pişirin.
Fırından çıkan ayvaların iç kısmını kaşık yardımıyla çıkarıp bir kaseye alın. Limon kabuğunu, kişniş tohumunu ve damla sakızını havanda iyice dövün. Ayvayı tavaya alın. Dövülmüş malzemeleri ekleyin ve karıştırın.
Üzerine toz badem, toz beyaz biber ve tuzu ilave edin. Karıştırarak 3-4 dakika kısık ateşte pişirin. Karışım ılındıktan sonra küp dilimlenmiş soğuk tereyağını ekleyin. Pürüzsüz bir kıvam alana kadar karıştırın.
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.
Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.
İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi
hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.
Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların
maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.