Asma Yaprağına Sarılmış Tavuk Göğsü

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    İlk olarak piliç göğüslerini inceltin. Kırmızı biberleri közleyip kabuklarını soyun ve ortadan ikiye ayırın. 3-4 adet asma yaprağını düz bir zemine yayın. Üzerine sırasıyla piliç göğüslerini, kırmızı biberi, mihaliç peynirini ve 2 dilim piliç jambonu yerleştirin. Rulo yapıp tepsiye dizin. Diğerlerini de bu şekilde hazırlayın. Tereyağı, zeytinyağı ve 1 çorba kaşığı sıvıyağı ekleyin. 1 çay bardağı sıcak su ve tuzu ekleyip, 170 derece fırında yaklaşık 30 dakika pişirip, dilimleyin. Servis tabağına alıp, üzerine Dömi glas sos gezdirin.

Sofra’da Bu Ay

  • İnci Bak’tan kabak ve patlıcanla ezber bozan tarifler
  • Şef Beyza Çevik ve Berrin Ak’tan Beş Çayı Sofraları
  • Zeynep Dinç'ten Yazı Yufkaya Saran Tarifler
ve Daha Fazlası ...