40 Sarmısaklı Tavuk
Malzemeler
Yapılışı
-
1
TAVUĞU yıkayıp kurulayın. Üzerine ve içine karabiberle tuz sürün. Zeytinyağını geniş bir tavaya alıp, tavuğun her tarafı altın rengi olana dek çevirerek kızartın. Tavuğu tavadan alıp, aynı yağın içine kabuğu soyulmamış sarmısakları ve temizlenip sekize bölünmüş soğanı katın. 7-8 dakika birlikte sote edip tavadan alın. Yine aynı tavada iri jülyen doğranmış havucu da sote edin. Bir fırın torbasına unu koyup her tarafına yayılması için silkeleyin. İçine tavuk, sarmısaklı soğan, havuç, tuz, karabiber, kekik, biberiye ve ikiye bölünmüş limonu koyun. Torbanın ağzını kapatın. Üzerine çatalla delikler açın ve bir fırın tepsisine yerleştirin. Önceden ısıtılmış 190 derece fırında 1 saat 15 dakika pişirin.
Sofra’da Bu Ay
- İnci Bak’tan kabak ve patlıcanla ezber bozan tarifler
- Şef Beyza Çevik ve Berrin Ak’tan Beş Çayı Sofraları
- Zeynep Dinç'ten Yazı Yufkaya Saran Tarifler
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL