Esnaf Hikayeleri I Moda da Nata
Moda’nın sokaklarında başlayan bir hikaye…
Türkiye’nin ilk nata dükkanı olan Moda da Nata, bir tatlı dükkanı olmaası yanı sıra bir kültür, bir emek ve cesur bir hayalin hikayesini anlatıyor.
Bu bölümde Sofra YouTube kanalında, vitrinden yükselen tarçın kokusunun arkasındaki emeği, ilk günleri, mutfaktaki ritüelleri ve Moda’da kurulan bu sıcacık dünyanın hikayesini keşfediyoruz.
Pandemi döneminde, evde hobi olarak başlayan Nata serüveni, Burak ve Andreia'nın tutkusuyla profesyonel bir girişime dönüştü. Bu süreçte, ikili sadece bir iş kurmakla kalmadı, aynı zamanda Portekiz'in geleneksel lezzetlerini Moda'nın kalbine taşıdı. Ziyaretçilere sundukları açık mutfak konsepti, hem taze hem de el yapımı tatlıların tadını deneyimlemeleri için eşsiz bir fırsat sunuyor. Hikayelerini gelin bir de onlardan dinleyelim.
Sofra’da Bu Ay
- Zeynep Dinç'ten Yaratıcı ve Güçlü Tabaklar
- Proteinin En Lezzetli Halleri
- İnci Bak'tan İmza Kaseler
- 76 Tarif Hızlı Kolay Lezzetli!
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL
Bakmadan Geçmeyin
Çok Kıymetli Konuğumuz Aysu Türkoğlu Çay Saatinde Bizimle
Ultra maraton yüzücüsü Aysu Türkoğlu ile şefimiz Ali Can Sabunsoy, yeni çıkan Sofra Protein özel sayımızdan Yulaflı Kuruyemiş Bar tarifini hazırladı. Yulaf, kuruyemişler ve kuru meyvelerle hazırlanan bu pratik tarif; çay saatlerine lezzet katarken, gün içinde yanınızda taşıyabileceğiniz doyurucu bir alternatif olarak da öne çıkıyor.
Kadıköy Yeldeğirmeni’nde, Birkaç Masalık Minicik Bir Dükkan: Salepepe 🍕
içeride Tokyo usulü pizzalar, kuvvetli bir emek ve anlatacak sağlam bir hikaye var. Esnaf Hikayeleri’nin ilk bölümünde Salepepe’nin mutfağına girip şef Altuğ Şencan'ın nasıl başladığını, bu işi neden böyle yaptığını ve o pizzaların neden bu kadar konuşulduğunu dinledik. Hamur açıldı, fırın yandı, sohbet koyulaştı... Bizce tam olması gerektiği gibi bir mahalle hikâyesi oldu.