Evde Kahve Pişirmenin 7 Altın Kuralı
Evde, kendiniz ve sevdikleriniz için kahve hazırlarken en iyi sonuca ulaşmanızı sağlayacak 7 altın kural:
1. Kahve öğütüldükten sonra yavaş yavaş aromasını ve tadını kaybeder. Uygun saklama yöntemleri ile kahvenin tazeliğini ve özelliklerini koruduğu süre uzatılabilir. Kahve iki hafta içerisinde tüketilecek ise; ağzı iyice kapatılarak serin bir yerde veya buzdolabında saklanabilir. Vakumlu poşet kullanımı önerilir.

2. Kalan filtre kahveyi asla tekrar ısıtmayın. İçmek istediğiniz zaman içeceğiniz kadarını hazırlayın. Kahve, aromasını en iyi 85°C de korur. Kahve makinesinde 20 dakikadan fazla bırakmayın. Gerekiyorsa bir termosta saklayın.

3. Çeşmeden akan soğuk suyu kullanın. Çeşmenizin suyunda garip bir tat varsa, suyu filtreleyin veya şişelenmiş su kullanın.
4. Pişirilmiş kahveyi tekrar kullanmayın. Kahvenin aromasız ve tadı olmayan acı kısmının filtrede kaldığını unutmayın!

5. Her fincan için yaklaşık iki tatlı kaşığı kahve kullanın. Bu ölçüyü zevkinize göre uyarlarken her seferinde hazırladığınız fincan miktarından bağımsız olarak, oranı sabit tutun.
6. Türk kahvesi pudra kıvamında öğütülmüş olmalıdır. Çok kısık ateşte pişirilmeli ve ilk kabarmada üzerinde biriken köpük fincana alınıp, ikinci kez kabardığında kahve fincana aktarılmalıdır.

7. Kavrulmuş çekirdek kahve henüz öğütülmediyse, aromasını ve tadını çok daha uzun süre muhafaza eder. Ev tipi küçük bir değirmenle istenilen miktarda öğütülebilir. Kahveyi, kullanılan makineye uygun incelikte öğütmek gerektiği unutulmamalıdır. Coffeeway uzman personelinden makinenize uygun öğütme ölçüsünü güvenle öğrenebilirsiniz.
Sofra’da Bu Ay
- Evde Sıcacık Yılbaşı
- Hindistan Cevizli Kış Tatlıları
- Ete ve Balığa Narenciye Dokunuşu
Bakmadan Geçmeyin
Kışa Hazırlıkta Dikkat Edilmesi Gerekenler
Kurutulmuş bamya, buzluğa kaldırılmış taze fasulye, kavanoz kavanoz kaynayan reçeller… Dondurucudan kurutmaya, konserveden turşuya uzanan her yöntem, aslında sofralarımızı hem koruyan hem de çoğaltan bir mutfak mirası. Gelin bu kıymetli mirası Tuğba Parıltı’nın verdiği bilgiler ışığında en doğru yöntemlerle uygulayalım.
Bal Kabağı Çeşitleri Rehberi: Hangi Kabak Hangi Yemekte Kullanılır?
Tatlı için Adapazarı kabağı mı, çorba için Butternut mı? En popüler 10 bal kabağı çeşidini, özelliklerini ve mutfaktaki ideal kullanım alanlarını (çorba, tatlı, fırınlama) keşfedin. Doğru kabakla tariflerinizi bir üst seviyeye taşıyın.
Bir Yumurta, Onlarca Fayda: Çocuk Beslenmesinde Yumurtanın Önemi
Yumurta, çocuk beslenmesinde vazgeçilmez bir besin kaynağı. İçerdiği yüksek kaliteli protein, vitamin ve mineraller sayesinde çocukların büyümesinde ve gelişiminde tek başına büyük rol oynarken, anne sütüne en yakın besinlerden biri olarak görülüyor. Özellikle beyin gelişimi, bağışıklık sistemi ve kas yapısı için önemli olan yumurta, çocukların günlük beslenme rutininde yer almasında fayda olan besinlerden biri. Montessori eğitmeni ve sağlıklı çocuk tarifleri geliştiricisi Esra Eskikan Sinanoğlu, yumurtanın çocuklara sağladığı faydaları paylaşırken, yumurtalı tarifler de hazırladı.