Yazın Altın Meyvesi: Kavunun Faydalarıyla Sağlıklı Kal

Sulu yapısı, tatlı aroması ve vitamin deposu içeriğiyle kavun, sadece serinletmekle kalmaz; bağışıklık sistemini güçlendirir, cildi destekler ve sindirimi rahatlatır. Yazın mevsiminin bu mucizesini sofrana taşımadan geçme!

Yazın Altın Meyvesi: Kavunun Faydalarıyla Sağlıklı Kal

Kavun, tatlı ve sulu yapısıyla yaz aylarının vazgeçilmez meyvesidir. İçindeki yüksek vitamin ve mineral oranıyla hem lezzetli hem de sağlıklı bir seçenektir.

Kavunun Faydaları:

Kavun yüksek su içeriğiyle vücudu nemlendirir ve ödemi azaltır.

Potasyum bakımından zengin bir meyvedir. Sahip olduğu potasyum kan basıncını düzenlemeye yardımcı olur.

Yeteri miktarda kavun tüketmek kemik sağlığını destekler. İçerdiği folat ve magnezyum ile kemik yoğunluğunu destekler.

Özellikle A vitamini yönünden oldukça zengin olan kavun göz sağlığı ve cilt dokusunun yenilenmesi için gereklidir.

İçeriğindeki çözünür lifler sayesinde bağırsak hareketlerini düzenler, kabızlığı önler. Doğal enzimleriyle sindirimi kolaylaştırır.

Kavun Seçerken Nelere Dikkat Etmeliyiz?

Olgun kavunların kabuğunda belirgin bir ağ deseni bulunur.

Renk olarak genellikle sarımsı ya da açık yeşil tonlarında olur. Çok koyu yeşilse henüz tam olgunlaşmamıştır. Aynı şekilde çok sarıysa fazla beklemiş olabilir dikkat etmek gerekir.

Kavunun sap kısmına burnunuzu yaklaştırıp kokladığınızda tatlı, meyvemsi bir koku geliyorsa olgun bir kavundur.

Aynı boyut ve renkteki kavunlar için daha ağır olanı tercih etmelisiniz. Ağır olan kavun daha suludur.

Kavunun sap ucu hafifçe bastırıldığında esneklik göstermelidir. Fazla sert uca sahip kavunlar olgunlaşmamış, fazla yumuşak uca sahip olanlar ise çürümüş olabilir.

Püf Noktası:

Kavunun sapı kopmamış ve çevresi çatlamışsa bu doğal yollarla olgunlaştığını gösterir.

Kavun Nasıl Saklanır?

Kavun tam olgunlaşmamışsa oda sıcaklığında birkaç gün bekletebilirsiniz. Bu süreçte kavunun kokusu belirginleşir ve tadı artar.

Olgun kavunu buzdolabında saklayabilirsiniz. Diğer meyvelerle kokusunun karışmaması adına streç filme sarabilir ya da buzdolabı poşetine koyarak buzdolabına yerleştirebilirsiniz.

Kestiğiniz kavunu hava geçirmez bir kaba koyarak ya da streç filme sararak buzdolabına koymalısınız. Kesilmiş kavun açıkta kalırsa hızla bozulur.

Sizin İçin Hazırladığımız 4 Kavunlu Tarif:

Sofra’da Bu Ay

  • Haftalık Örnek Menü Dengede 7 Gün 3’er Öğün
  • Dr. Ayça Kaya’dan Düşük Karbonhidratlı Beslenmede Altın Kurallar
  • Düşük Karbonhidratlı Tarifler
ve Daha Fazlası ...