Gastronomi Dünyasının Değerli İsimleri Aynı Sofrada Buluştu…
Yemek yapmayı tutku olarak görenler, farklı tatları denemeyi sevenler, işin mutfağında büyüyenler ve yemeğe başlamadan önce muhakkak fotoğraf çekenler Dünya Şefler Günü’nü kutlamak için Sofra Dergisinin davetlisi olarak Bodrum’daki Avantgarde Hotel Yalıkavak’da keyifli bir brunch’ta bir araya geldi.

Dünya Şefler Günü'nü kutlamak için #aynısofrada buluşan gastronomi dünyasının ünlü isimlerin ve şeflerin bir araya geldiği brunch davetinde; Adnan Sütçü, Mehmet Pire, Kemal Karataş, Yunus Karataş, Ali Akbalık, Ayça Öztürk, Hilal Tayfun, Yoldaş Sönmez, Deniz Aşan, Hakan Kütahya, Gürhan Kara, E. Dilek Kurtulan, Bülent Küçükkurum ve Gülen Yıldız Üçler konuklar arasındaydı.
Yeme-içmenin başrolde olduğu keyifli brunch menüsünde; Yalıkavak pazarından taze sebzeler, Ege zeytinleri, Anadolu peynirleri, Kayseri pastırması, ev yapımı reçeller, manda kaymağı, Trabzon köy tereyağı, Siirt karakovan balı, artisanal ekşi mayalı ekmek, nohutlu börek, soğanlı yumurta, pamuk anne hamur kızartması, Develi cıvıklısı, Bodrum Avantgarde Hotel Yalıkavak'ın imza lezzetlerinden; 'tarifsiz V5', kaya koruğu salatası, bao sliders ve ortaklar çöp şiş gibi birbirinden özel lezzetler yer aldı.
Sofra’da Bu Ay
- Haftalık Örnek Menü Dengede 7 Gün 3’er Öğün
- Dr. Ayça Kaya’dan Düşük Karbonhidratlı Beslenmede Altın Kurallar
- Düşük Karbonhidratlı Tarifler
Bakmadan Geçmeyin

Tatlandırıcıları Nasıl Bilirsiniz?
Yediğimiz, içtiğimiz paketli gıdaların etiketlerinde sıklıkla gördüğümüz; aspartam, glikoz, sükroz, fruktoz ve bunun gibi pek çok içeriğini bilmediğimiz sözcükler yer alıyor. Peki bunlar sağlık açısından yararlı mı, zararlı mı hiç düşündünüz mü? O halde gelin etiket hafiyeliği yapalım ve bu çok bilinmeyenli denkleme bir açıklık getirelim!
"Yarımada Yolculuğunda Eskimeyen Lezzetler" Kitabı ile Gastronomi Dünyasına Destek
İbrahim Çeçen Vakfı, kültür yayınlarına bir yenisini ekleyerek "Yarımada Yolculuğunda Eskimeyen Lezzetler" kitabını okuyucularla buluşturdu. Çeşme Yarımadası'nın zengin kültürel mirası ve gastronomik değerlerinin yer aldığı kitap, Antik Çağ'dan bugüne, Yarımada kültürünü oluşturan uygarlıkların bu topraklara kattıkları değerlere yer vererek, Germiyan ekmeğinden karasakız üzümüne kadar Çeşme’nin gastronomi dünyasına ışık tutuyor.
Mango Festivali Ankara'ya Pakistan'dan Tatlı Bir İkram Sundu
Pakistan Mango Festivali bugün Ankara'daki Pakistan Büyükelçiliği Rezidansında düzenlendi ve konuklar dünyaca ünlü Pakistan mangolarının tatlı lezzetinin tadını çıkardı. Olağanüstü tatlılığı, zengin aroması ve karşı konulamaz lezzeti, Pakistan mangolarını dünya çapında favori bir ikram haline getiriyor.