İstanbul'un Baylan'ı: 100 Yıllık Serüven" Kitabı Seçkin Kitapçılarda
Bir İstanbul markası Baylan’ın şehrin yıllar içindeki sosyolojik ve kültürel değişimine tanıklık eden hikayesini anlatan ve tarihe ışık tutan “İstanbul’un Baylan’ı: 100 Yıllık Serüven” isimli kitap okuyucuyla buluşuyor.

1923'ten günümüze markanın yolculuğunu, tarihi dönemeçlerin, değişimlerin, toplumsal ve ekonomik gelişmelerin izlerini sürerek kronolojik bir akışta anlatan kitap, bir kültür mirasını gelecek nesillere aktarma amacıyla hazırlandı. Araştırmacı yazar Sevecen Tunç tarafından kaleme alınan esere, Minoa, Pandora, Patika ve Remzi Kitabevi şubelerinin yanı sıra Baylan mağazalarından ulaşılabiliyor.
Kuşaklar boyu müdavimlik geleneğinin en özgün temsilcilerinden biri olan Baylan'ın kültür mirası niteliği taşıyan öyküsünün anlatıldığı eser farklı nesilleri aynı serüvende buluşturuyor. Bir kurum hikâyesi olmasının ötesinde İstanbul ile ülkenin geçirdiği sosyolojik ve kültürel değişimleri ve günümüz modern Türkiye'sine uzanan süreci ele alıyor. Baylan'ın asırlık lezzet yolculuğunda yeme-içme dünyasına yaptığı katkılar, gerçekleştirdiği "ilk"ler ve her daim koruduğu yenilikçi tavrı okurlara ilham veriyor.
Şekerleme ve pastacılık kültürünün başlangıç ve gelişim yıllarını anlatan kitap, aynı zamanda gastronomi literatürüne de bir katkı sağlıyor. Bir dönem kültür ve sanat insanlarının buluşma mekânı haline gelen ve "Baylancılar" olarak anılan bir edebiyat ekolüne ev sahipliği yapan Beyoğlu şubesinin öyküsü, edebiyat tarihimize düşülen kıymetli bir not niteliği taşıyor.
Sofra’da Bu Ay
- Anneler Günü'ne ve Kurban Bayramı'na Özel Tarifler
- Kaan Yarman'la Tam Kararında Lezzetler
- Maria Ekmekçioğlu'ndan Girit Yemekleri
Bakmadan Geçmeyin

Tatlandırıcıları Nasıl Bilirsiniz?
Yediğimiz, içtiğimiz paketli gıdaların etiketlerinde sıklıkla gördüğümüz; aspartam, glikoz, sükroz, fruktoz ve bunun gibi pek çok içeriğini bilmediğimiz sözcükler yer alıyor. Peki bunlar sağlık açısından yararlı mı, zararlı mı hiç düşündünüz mü? O halde gelin etiket hafiyeliği yapalım ve bu çok bilinmeyenli denkleme bir açıklık getirelim!
2023 Yılında Google'da En Çok Hangi Yemek Tarifleri Arandı?
Arama moturu Google 2023 yılına ilişkin arama trendlerini duyurdu. Türkiye'nin 2023 arama trendleri farklı başlıklar altında toplandı. Bu başlıklar arasında yemek tarifleri de var... Peki, 2023 yılında Google'da en çok hangi yemek tarifleri arandı? İşte detaylarıyla haberimizde.
Yılbaşı Sofralarına Doğanay ‘Gurme Özel Seri’ ile Hem Lezzet Hem Şıklık Katın!
İçecek sektörünün sıra dışı iletişimler yapmayı seven geleneksel markası Doğanay, yeni yıla özel çıkardığı şişe tasarımlarıyla bir kez daha dikkatleri üzerine çekmeyi başardı! 2024’e ‘Gurme Özel Seri’ ile merhaba diyen Doğanay, benzersiz şişe tasarımıyla sofralara şıklık kazandırırken, Gurme Şalgam’ın her yemeğin yanına yakışan eşsiz lezzetiyle de yeni yıla unutulmaz bir tat katacak. Acılı ve acısız çeşitleri ile Doğanay Gurme Şalgam, çeşit çeşit yemeklerle donatılan yılbaşı sofralarına lezzet ve zarafet katmak için Migros ve Macro mağazalarında sizleri bekliyor!