Değişen beslenme trendlerini dikkate alarak, hem nihai tüketicilere hem de sektör profesyonellerine yönelik geliştirdiği ürünlerle uçtan uca çözümler sunan Metro Türkiye, beslenme konusunda günümüzün hızla yükselen trendi olan bitki bazlı beslenmeye yönelik ürünlerini "Sofrada Herkese Yer Var" diyerek sürekli çeşitlendiriyor.

Sofralarda herkesin tercihine yönelik bir tabağın olabilmesi amacıyla zengin ürün çeşitliliği sunmakla kalmayıp, bu ürünlerle oluşturulabilecek menülerin hazırlanmasına da ilham veren Metro Türkiye, "Vegan Ocakbaşı" konseptiyle çok özel bir akşam yemeği düzenledi. Peymane Ocakbaşı'nda gerçekleştirilen davette, Şef Sinan Büdeyri'nin özel sunumuyla, Meto Türkiye'nin bitki bazlı ürün çeşitleri kullanılarak sucuklu humustan Adana kebabına, altı ezmeli fıstıklı kebaptan tütsülenmiş yoğurtlu ekşili köfteye kadar ocakbaşı lezzetleri vegan olarak sunuldu. Metro Türkiye'nin kendi markalı ürünleri Metro Chef Veggie lahmacun ile içli köftenin de eşlik ettiği sofra, alternatif protein kaynaklarıyla da enfes ocakbaşı lezzetlerinin yaratılabileceğinin bir kanıtı oldu.

"Soframızda Herkese Yer Var!"

Bitki bazlı beslenme şekillerine ilginin her geçen gün arttığına dikkat çeken Metro Türkiye Kurumsal İletişim ve Kamu ilişkileri Müdürü Dr. Aslı Duran, bu doğrultuda sofralarda herkesin tercihine uygun tabakların yer alabilmesi amacıyla her yıl %100 bitki bazlı ürün yelpazelerini çeşitlendirip güncellediklerini söyledi. Metro Türkiye olarak uzun yıllardır bitki bazlı beslenmeyi tercih edenler için çözümler ürettiklerini vurgulayan Duran, "Günümüzde hem hayvan refahı hem sağlıklı beslenme hem de doğaya saygı açısından, bitki bazlı beslenmeye olan artış giderek artıyor. Vegan yaşamın bir beslenme yaklaşımından öte bir hayat felsefesi olması gibi; Metro Türkiye olarak bizim için de sürdürülebilirlik; kültürümüzde, odağımızda, DNA'mızda yer alan en önemli özellik. Sorumlu bir iş modeliyle hem tüm beslenme şekillerine saygı duyarak, değişen tüketici davranışlarına ve taleplerine yanıt veriyor hem de dünyamızın sürdürülebilirliğine katkı sağlıyoruz. Bu kapsamda bitki bazlı beslenmeye yönelik çalışmalarımız, sürdürülebilirlik vizyonumuzun en önemli başlıklarından birini oluşturuyor. Metro Türkiye olarak biz bu ihtiyacın hem evdeki hem de profesyonel mutfaklarda karşılanabilmesi için yüzlerce ürün alternatifi sunuyoruz. Sunduğumuz bu çözümlerle amacımız, sofrada herkese yönelik bir tabağın olabileceğini göstererek 'Soframızda Herkese Her Var!' diyebilmek" dedi.

Bitki bazlı ürünler, zengin lezzet çeşitliliği sunuyor

Şef Sinan Büdeyri ile birlikte bitki bazlı ve vegan beslenme odağında gerçekleştirdikleri özel yemek davetinde alternatif protein kaynakları ile yaratılabilecek farklı lezzetlere dikkat çekmek istediklerini dile getiren Dr. Aslı Duran, "Kendi markamız olan Metro Chef Veggie ile falafel, makarna, içli köfte, lahmacun, falafel, paçanga böreği gibi sokak lezzetlerinin yanı sıra süte alternatif olabilecek, yüksek E ve B12 vitamini içeren Metro Chef Veggie bademli - fındıklı içecekler ve Metro Chef Veggie Bitki Bazlı Pesto Sos gibi ürünlerimizle de her açıdan ihtiyaçları karşılamaya odaklanıyoruz. Her yıl talepler doğrultusunda hayvansal gıdaların yerini alan yüzde 100 bitki bazlı ürün yelpazemizi çeşitlendirip güncelliyoruz. Kısa bir süre önce raflara bitki bazlı beslenenlerin en çok duyduğu besinlerden biri olan, yoğurda alternatif olabilecek yeni bir ürünümüzü daha taşıdık. 'Metro Chef Veggie Fermente Süzme Kaju' yoğurdun yer aldığı her tarifte kullanılabiliyor. Şefimizin hazırladığı tütsülenmiş yoğurtlu ekşili köftede de mezelerde de bu ürünümüz yer aldı. Soframızda yer alan Adana kebabı, sucuklu humus, altı ezmeli fıstıklı kebap gibi lezzetler de bitki bazlı ürünlerle yaratılabilecek zengin lezzet çeşitliliğinin birer kanıtı oldu" diye konuştu.

Bitkisel yeni ürünler geliştirmeye çok meraklı olduğunu söyleyen Markus Kurucu Şefi Sinan Büdeyri, "Metro Türkiye ile birlikte 'Vegan Ocakbaşı' konseptiyle özel bir akşam yemeği gerçekleştirdiğimiz için çok mutluyum" diyerek şöyle devam etti: "Yaklaşık iki yıldır bitki bazlı etler ve vegan mutfak üzerine araştırma yapıyorum. Aynı zamanda bu araştırmaların içerisinde 'Vegan Ocakbaşı' konseptini geliştirdim. Vegan beslenme ve vegan mutfak bizim için farklı bir alan. Bizim bildiğimiz fizik, kimya ve tekniklerin çok farklı yerlerde çok farklı işlediği bir mutfak olması beni çok heyecanlandırıyor. Yeni şeyler keşfetmek yeni şeyler öğrenmek ve bunlarla birlikte bitkisel beslenmeyi herkesin alışkanlıklarına yakın bir noktaya getirmek heyecan verici. İleride de bunun daha çok artacağını hatta artması gerektiğini düşünüyorum. Vegan mutfak diğer mutfaklara kıyasla daha sürdürülebilir. Bitki bazlı malzemelerin üretimi, hem sürdürülebilir hem de daha temiz bir tüketim sağlıyor. Normal hayatlarında çok fazla bitki bazlı beslenmeyen insanları, bu alışkanlıklarını geride bırakmayarak bitkisel beslenme opsiyonunu kullanabilme noktasına getirmek ve böylelikle bir empati yaratmak da amaçlarımızdan biri."