House Beautiful Yaratıcılık Akademisi video serileri ikinci yılını doldururken, YouTube'da yayınlanan videolarla mimar, iç mimar, tasarımcı ve stil danışmanları mekân tasarımlarına ilişkin bütünsel bakış açılarını aktarmaya devam ediyor.

House Beautiful Yaratıcılık Akademisi'nin üniversite işbirliğiyle yapılan atölye ve etkinlikler serisinin ilki ise 250. Yılını kutlayan İstanbul Teknik Üniversitesi'nin Taşkışla binasında gerçekleşti. Yaratıcılık Akademisi sponsorları Bang & Olufsen, Jotun, Häfele ve Goya Parquet markalarının en yeni ürünleriyle yapılan sunumlarının ardından İTÜ Mimarlık Fakültesi Endüstriyel Tasarım Bölümü Araştırma Görevlisi Sena Semizoğlu'nun yönetimiyle 'Yaşamı tasarlamak: Geleceğin oturma odası' başlıklı bir atölye çalışması öğrencilerden yoğun ilgi gördü. Her biri alanında önemli çalışmalara imza atan mimar ve tasarımcıların katıldığı panelde ise "Akıllı mekânlar: Geleceğe Hazır mıyız?" konusu tartışıldı.

Mimar Serter Karataban moderatörlüğünde, İç Mimar Atilla Kuzu, Mimar Umut İyigün, Endüstriyel Tasarımcı Kunter Şekercioğlu ve Mimar Çiğdem Eren'in konuşmalarıyla devam eden panel sonrasında öğrencilerin tasarladığı projeler tüm profesyoneller, akademisyenler ve üniversite öğrencileriyle paylaşılarak 'Akıllı tasarım nedir?', 'Bir mekânı akıllı yapan nedir?' soruları tartışıldı. Yaratıcılık Akademisi öğrenci buluşmasının İTÜ ev sahipliğinde gerçekleşen ilk çalıştayı, teknolojinin bize getirdiklerini tasarımlarımıza, mekânlarımıza nasıl adapte ettiğimiz ve gelecekte bizi nelerin beklediği üzerine heyecan verici sorular ve yorumlar eşliğinde sona erdi.