Tam Mevsiminde Dutun Sağlığınıza 10 Yararı

Bir yaz meyvesi olarak bilinen ancak kurutma yöntemi ile yılın her döneminde tüketilebilen meyvelerin arasında yer alan dut, insan sağlığı için çok faydalı bileşenleri taşıyor. Faydaları saymakla bitmeyen dut, vücut için doğal bir antibiyotik görevi gösteriyor. Peki tam mevsimi olan dutun sağlığa faydaları nelerdir? Günlük ne kadar dut tüketmemiz gerekir? İşte tüm detaylarıyla haberimizde.

Tam Mevsiminde Dutun Sağlığınıza 10 Yararı

Yazın en çok tüketilen meyveler arasına giren dutun faydaları saymakla bitmiyor. Kırmızı ve beyaz rengini kendinden alan meyvenin sağlığa birçok faydası bulunuyor. Doğal antibiyotik olarak buzdolabından eksilmeyen dutun içerisinde potasyum, fosfor, A vitamini ve K vitamini bulunuyor. Yaz aylarının vazgeçilmez meyvesi kolesterol, kalp, mide rahatsızlıklarına iyi geldiği gibi kan şekeri seviyesini düzenler.

1. Kalp ve damar sağlığını korur

2. Güçlü bağışıklığın ilacı

3. Demir eksikliğini önler

4. Katarakta karşı koruma

5. İnmeyi önler

6. Antioksidanlar sayesinde hücreleri korur

7. Ağrılara iyi gelir

8. Kemikleri korur

9. Yaşlanma karşıtı

10. Bir porsiyon dut ile ciddi lif alırsınız

Bir çay bardağı beyaz ya da karadut yiyin

Günde bir çay bardağı dut tüketerek kalp hastalıkları, kanser, bağışıklık sistemi hastalıkları gibi sorunlara karşı savunmanızı güçlendirebilirsiniz. Bir çay bardağını aşmamanız önemli çünkü bu miktarda dut tüketmek bir porsiyon meyveye eşdeğer. Diyabet gibi bir sorununuz varsa dut yerken yanında mutlaka ceviz, badem veya süt, yoğurt gibi protein ve yağ kaynakları tüketmeye özen gösterin. Böylece kan şekerinizdeki ani yükselmelerin önüne geçebilirsiniz.

Sofra’da Bu Ay

  • 2025 Trendi Swicy Lezzetler
  • Selin Kutucular'la Sofra'ya Özel
  • Düşük Karbonhidrat Yüksek Lezzet Menüler
ve Daha Fazlası ...

Bakmadan Geçmeyin