Doğru malzemelerle yaptığımız mis gibi çorba, yemek kadar doyurucudur ve diğer seçeneklere kıyasla daha hafif ve besin değeri daha yüksek olabilir.

Özellikle, sebzeli çorbalar, yüksek besin içeriği, düşük enerji yoğunluğu ile birleştirdikleri için beslenme açısından harika bir seçenektir. Bu da, vitaminler ve mineraller de dahil olmak üzere birçok temel besin maddesini aynı anda aldığımız anlamına gelir.

EN ÇOK TERCİH EDİLEN ÇORBALAR

Tavuk, mercimek, tarhana

Geleneksel Türk mutfağı lezzetlerinin başında gelen tarhana, hem besleyici özelliği hem de içerdiği protein, vitamin ve minerallerle adeta bir doğal şifa deposu.

PEKİ TARHANANIN FAYDALARI NELERDİR?

  • Tarhana çorbası un, süt, yoğurt ve çeşitli baharatlar ile elde edilirken sağlığa olan faydaları ile de dikkat çekmektedir.

  • Tarhana yapımında fermente yöntemi kullanılır. Bu yüzden her yaştan kişi tarafından rahatlıkla tüketilebilir.

  • Sindirim sistemini hızlandırır. Kemik sağlığı için faydalıdır.

  • Bağışıklığı güçlendirmek için kış aylarında sıkça tüketilmelidir.

  • Soğuk algınlığı ve grip gibi hastalıkları önlemeye yardımcı olabilir. Bununla birlikte hızlıca iyileşmenizi sağlayabilir.

  • Ciltteki kırışıkların azalmasını sağlayabilir. Saç dökülmesi problemine iyi gelebilir. Saçların güçlenmesine yardımcı olur.