Niğde Elma Festivali
Geçtiğimiz günlerde Niğde’de düzenlenen “Elma Festivali” ile farklı şehirden gelen konuklar, Niğde’yi gezerken lezzetlerini de tatma fırsatı buldu.

Niğde'de Ne Yenir?
Niğde'nin coğrafi işaretli ürünleri başta olmak üzere, tarihindeki kültürlerin çeşitliliğine paralel oldukça zengin bir mutfağı vardır. Gastronomi odaklı veya destekli turizme talebin her geçen gün arttığı günümüzde yöresel mutfağının reçeteleri de hızla işletmelerin menülerinde hak ettiği yeri almayı sürdürüyor.
Bor Söğürmesi
Niğde'nin Bor ilçesinde yer alan Hilmibey lokantasında 3.kuşak Hilmi ERİÇ'İN elinden, tercihen öğlen olmadı akşam, mutlaka kasaptan uygun et varlığı teyit ettirildikten sonra ve yaklaşık iki saat odun ateşinde pişmesi beklenerek 2017 yılında Mahreç işareti alınan "Bor Söğürmesi" yenmelidir.
Niğde Tava
Orijinal reçetesinde Niğde-Bor arasında yer alan Sazlıca bölgesinde yetiştirilen "sazala domatesi" ile "sazala veya bor biberi" olan ve fırında pişirilen kuzu eti ve sarımsak ile de şenlendirilen dillere desten muhteşem lezzet "Niğde Tava" için Niğde Şehir Lokantası öğlen yemeği için öncelikli önerimdir.
Çamardı Dondurması
Günümüzde Çamardı ilçesinin Mahmatlı köyünde yaşayan Hikmet Polat ile 1981 yılında başlayan ilk dondurma dükkanının üzerinden 41 yıl sonrasında; şimdilerde, Türkiye genelinde Niğde Çamardı ilçesinin çeşitli köylerinden yaklaşık 8900 dondurma işletmecisi mevcut. Niğde il merkezine gittiğinizde mutlaka başta elmalı, köfterli, patatesli gibi çeşitleri bulunan "Meşhur Çamardı Dondurma Yasin usta" olmazsa olmaz tadım yapmanız gereken işletmeler listenizde olsun, asla pişman olmazsınız.
Kiçağaç Kelle Söğüş
Türkiye genelinde meşhur olan hemen her kelle söğüşcü 1900'lü yıllarda Akrendi, 2000 yılına kadar Kiçağaç, ondan sonrasında ise Yeşilova olarak anılan köyden çıkmadır. Niğde Merkez ilçeye bağlı bu köyden çıkan ve Niğde merkezde Hüseyin Çakmak tarafından büyük bir titizlik ve ustalık ile işletilen "Kiçağaç Kelle Söğüş 1859" siparişiniz ile hazırlanan yerken kendinizden geçeceğiniz tam bir lezzet tufanı adresi.
Kasap Yemekleri
İl genelinde eskiden beri süregelen adetlerden birisi de kasaplara yöresel yemek siparişleri vermektir. Siz söğürme gibi, Niğde Tava gibi yemekleri kasaplara kişi sayısına göre sipariş eder, sonrasında da onların içeriğini hazırladıkları güveçte veya tepsideki yemekleri anlaşmalı oldukları fırınlarda odun ateşinde pişirterek keyifle yiyebilirsiniz.
Niğde Tahinlisi
Şehrin hemen her mahallesinde, köyünde tahinli pide tüketilir. Tahinin faydaları, atadan gelen sofranın başköşesindeki yeri her zaman çok değerli ve özel olmuştur.
Sofra’da Bu Ay
- 2025 Trendi Swicy Lezzetler
- Selin Kutucular'la Sofra'ya Özel
- Düşük Karbonhidrat Yüksek Lezzet Menüler
Bakmadan Geçmeyin

Le Cordon Bleu İstanbul 10. yılında Başarılı Mezun ve Öğrencileri ile Gastronomiye Şık Bir Pencere Açtı
Dünyanın en prestijli mutfak sanatları okulu olan ve Türkiye’de Özyeğin Üniversitesi iş birliğinde eğitim veren Le Cordon Bleu İstanbul, 10. kuruluş yılını Fransa’nın Türkiye Büyükelçisi Hervé Magro’nun himayesinde Fransız Sarayı’nda kutladı. Mesleki eğitimin yanında sahip oldukları yenilikçi ve girişimci ruhunun mezunlarını sektörde önemli bir yere taşıdığını söyleyen Özyeğin Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Hüsnü Özyeğin, “Le Cordon Bleu işbirliği ile Özyeğin Üniversitesi’nin sadece Türkiye’de değil, yurt dışında da başarılı olacak mezun yetiştirilmesini hedefledik. Gerçek iş dünyasının içinde gelişime ve fırsatlara açık bir meslek hayatı sunuyoruz” dedi.