Çin Mutfağı’nın özel tatları

Açıldığı günden bu yana Çin Mutfağı’nın en seçkin örneklerini sunan Shang Palace, özel tadım gecelerine de ev sahipilği yapıyor.

Shangri- La Hotels and Resorts'un kendi markası olan Shang Palace, Çinli başaşçısı Tony Sum ve ekibiyle dünyanın egzotik mutfaklarından biri olarak kabul edilen Kanton Mutfağı'nın en güzel örnekleriyle misafirlerine sıradışı bir lezzet deneyimi yaşatıyor. Dekorasyonundaki sıcak, şık ve modern çizgileri, gruplar veya özel yemekler için kullanılabilen ayrı oda seçenekleriyle ilk andan itibaren konuklarına farklı ve alışılmışın dışında bir deneyim yaşatan Shang Palace, Hong Kong'lu ünlü tasarımcı Andre Fu'nun imzasını taşıyor. Mönüde Çin'den özel olarak getirtilen fırınlarda pişirilen Pekin ördeklerinin yanı sıra ballı sos ile marine edilmiş tavuk, Hainan tarzıyla poşe edilmiş piliç dilimleri, marine edilerek dilimlenmiş dana inciği ve wok'ta kızartılarak marula sarılmış ördek eti gibi özel tatlar yer alıyor. Zengin Dim Sum mönüsünde ise özellikle kadayıfa sarılı jumbo karides öne çıkıyor. Çin Mutfağı'nın olmazsa olmazı Çin eriştesi, "noodle", Çinli Şef Guol tarafından taze taze misafirlerin isteği üzerine hazırlanırken, tamamen el yapımı olan bu özel tat ve daha pek çok lezzet, farklı bir deneyim yaşamak isteyenlerin tercihi oluyor. Shang Palace'ın tatlı menüsünde de farklı lezzetler öne çıkıyor. Kurutulmuş mandalina kabuklu kırmızı barbunya çorbası içinde susamlı pirinç topları, soğutulmuş mango pudingi ve Pomelo ve Sago'lu soğutulmuş mango kreması hem tatları ile hem de görüntüleri ile deneyenleri baştan çıkarıyor. Kanton Mutfağı geleneğinin farklı bir seremonisi, aynı zamanda görsel bir şovu da olan ve yemek boyunca süren çay servisini ise altı yaşından itibaren özel eğitim alan Çinli Kung Fu Tea Master Chen üstleniyor.

Sofra’da Bu Ay

  • Anneler Günü'ne ve Kurban Bayramı'na Özel Tarifler
  • Kaan Yarman'la Tam Kararında Lezzetler
  • Maria Ekmekçioğlu'ndan Girit Yemekleri
ve Daha Fazlası ...