TADIYLA, KOKUSUYLA... defne yaprağı
Yemeklerimize kattığı tadıyla, nefes açan kokusuyla ve cildimizi rahatlatan yağı ile vücudumuza birçok yarar sağlayan defne yaprağı hakkında daha fazla bilgi edinmek için sayfamıza göz atmanız yeterli olacaktır.

Defnegiller familyasından olan defne, yapraklarını dökmeyen, yaz-kış yeşil olan siyah kabuklu bir ağaçtır. Anavatanı Asya olan defne ülkemizde genel olarak Ege, Akdeniz ve Karadeniz'de en çok da Hatay'da yetişir. Nemli ve kayalık vadileri seven defne, her mevsim toplanan bir bitkidir.
Kullanıldığı yerler:
Defnenin yaprağı genellikle et, balık, çorba ve baklagil yemeklerine, turşulara koku vermek için kullanılır. Meyve ve yapraklarından elde edilen yağ defne sabunu yapımında; defne yaprağı ise çay ve natürel ilaç yapımında kullanılmaktadır.
Sağlığa faydaları:
? Ateş düşürür.
? İştah açar.
? Vücuda rahatlık verir.
? İdrar söktürür.
? Ağrı kesici etkiye sahiptir.
? Adet günlerini düzenler.
? Nefes açar.
? Spazm çözücüdür.
? Mikrop öldürücü özelliği vardır.
? Mide rahatsızlıklarını giderir.
? Terletici ve antiseptiktir.
Sofra’da Bu Ay
- Anneler Günü'ne ve Kurban Bayramı'na Özel Tarifler
- Kaan Yarman'la Tam Kararında Lezzetler
- Maria Ekmekçioğlu'ndan Girit Yemekleri