Komposto mu, hoşaf mı?

Eskiden her yemekte mutlaka komposto ya da hoşaf içilirdi. Şimdilerde sofradaki yerini, hazır meyve suları ve gazlı içeceklere kaptırsa da, bu ikilinin Türk mutfağındaki yeri ayrı! Özellikle pilav, börek gibi hamur işlerinin yanında servis edilen komposto veya hoşaf, serin suyuyla ferahlatır içindeki meyve sayesinde de sindirimi rahatlatır.

Komposto Müzesi
120 yıllık Hacı Abdullah Lokantası'nın aynı zamanda bir "Komposto Müzesi" olduğunu biliyor muydunuz? Mekanın duvarlarını tam 40 yıllık komposto kavonozları süslüyor. Yemeğinizin yanında mis gibi kompostonuzu içerken, duvarları incelemeyi sakın unutmayın!

Bu arada hoşaf mı, komposto mu? Aslında her ikisi de aynı! Sadece kuru meyve ile yapılana hoşaf, tazesiyle yapılana komposto deniyor… Siz de Türk mutfağının bir geleneği olan komposto ve hoşafı sofranızdan eksik etmeyin!

Üzüm Hoşafı tarifi için tıklayın!


Kuru Erik Hoşafı tarifi için tıklayın!

Bademli Komposto tarifi için tıklayın!


Karışık Komposto tarifi için tıklayın!


Bakmadan Geçmeyin

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.