Komposto mu, hoşaf mı?

Türk mutfağının baş tacı olan komposto ve hoşaf, ağır yemekleri hafifletiyor, sindirimi kolaylaştırıyor...

Eskiden her yemekte mutlaka komposto ya da hoşaf içilirdi. Şimdilerde sofradaki yerini, hazır meyve suları ve gazlı içeceklere kaptırsa da, bu ikilinin Türk mutfağındaki yeri ayrı! Özellikle pilav, börek gibi hamur işlerinin yanında servis edilen komposto veya hoşaf, serin suyuyla ferahlatır içindeki meyve sayesinde de sindirimi rahatlatır.

Komposto Müzesi
120 yıllık Hacı Abdullah Lokantası'nın aynı zamanda bir "Komposto Müzesi" olduğunu biliyor muydunuz? Mekanın duvarlarını tam 40 yıllık komposto kavonozları süslüyor. Yemeğinizin yanında mis gibi kompostonuzu içerken, duvarları incelemeyi sakın unutmayın!

Bu arada hoşaf mı, komposto mu? Aslında her ikisi de aynı! Sadece kuru meyve ile yapılana hoşaf, tazesiyle yapılana komposto deniyor… Siz de Türk mutfağının bir geleneği olan komposto ve hoşafı sofranızdan eksik etmeyin!

Üzüm Hoşafı tarifi için tıklayın!


Kuru Erik Hoşafı tarifi için tıklayın!

Bademli Komposto tarifi için tıklayın!


Karışık Komposto tarifi için tıklayın!


Sofra’da Bu Ay

  • Haftalık Örnek Menü Dengede 7 Gün 3’er Öğün
  • Dr. Ayça Kaya’dan Düşük Karbonhidratlı Beslenmede Altın Kurallar
  • Düşük Karbonhidratlı Tarifler
ve Daha Fazlası ...