Zengin mutfağıyla Balıkesir

Geleneksel yemek kültürü ile beğeni toplayan Balıkesir'in sevilen tatlarını hazırladık...

DÜĞÜN ÇORBASI(5 Kişilik)

Malzemeler:

3 su bardağı et suyu 

Üç buçuk su bardağı su 

Yarım su bardağı arpa şehriye 

1 adet yumurtanın sarısı 

Yarım çay bardağı un 

Yarım su bardağı haşlanmış nohut 

3 diş sarmısak, tuz

 

Üzerine: 

1 çorba kaşığı tereyağı

Pulbiber ve nane

Hazırlanışı:

Et suyu ve üç su bardağı suyu tencereye alıp, kaynatın. Arpa şehriyeyi ilave edin ve yumuşayana kadar pişirin. Yumurta sarısı ve unu yarım su bardağı su ile birlikte bir kapta pürüzsüz bir hale gelene kadar çırpın. Kaynayan şehriyeli karışıma yavaşça ilave ederken bir taraftan da karıştırın. Haşlanmış nohut ve dövülmüş sarmısağı da katıp, kısık ateşte 10 dakika pişmeye bırakın. En son tuzunu ayarlayın. Bir tavada erittiğiniz tereyağına pulbiber ve nane katıp, çorbanın üzerine gezdirin. Sıcak olarak servis yapın.

Bakmadan Geçmeyin

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.