Zamansız lezzetler
Köklü mutfak geleneğimizin zamanı aşıp günümüze ulaşan özel lezzetlerinin modern yorumlarını sizler için derledik...
BÖĞÜRTLENLİ AYVA TATLISI(8 Kişilik)
4 adet ayva
2 adet yeşil elma
3 su bardağı tozşeker
1 su bardağı su
4 adet karanfil
1 çay bardağı demlenmiş yeşil çay
1 adet arnavut biberi
250 gram dondurulmuş böğürtlen
250 gram kaymak
Hazırlanışı:
Ayvaları yanlamasına ortadan ikiye bölüp temizleyin. Çekirdeklerini bir fırın tepsisine yerleştirin. Üzerine ayvaları koyun. Elmaların kabuklarını soyup rendeleyin ve ayvaların ortalarına pay edin. Üzerlerine tozşeker serpin. Su, karanfil, yeşil çay ve arnavut biberini tepsiye ekleyin. Tepsiyi alüminyum folyo ile kaplayıp bir gece oda sıcaklığında bekletin. Ertesi gün tepsinin üzerindeki folyoyu çıkarıp, önceden ısıtılmış 220 derece fırında ayvalar yumuşayana kadar (ara sıra tepsideki şerbeti bir kaşıkla ayvaların üzerine gezdirerek) pişirin. Soğuduktan sonra servis tabaklarına alıp, üzerlerine böğürtlen koyun. Kaymak eşliğinde servis yapın.