Yumurtalı tarifler
Sebzeli Yumurta
Malzemeler
1 adet orta boy dolmalık biber
Yarım adet domates
1/3 kabak
1 adet yumurta
1 tatlı kaşığı sıvıyağ
Karabiber
Sebzeli Yumurta Yapılışı
DOLMALIK biberin çekirdeklerini çıkarıp ince ince dilimleyin. Aynı şekilde domates ve kabağı da ince ince dilimleyin. 1 tatlı kaşığı sıvıyağı teflon tavaya aktarıp, sebzeleri doğradığınız sıraya göre tavaya aktarın. 5 dakika kadar tavanın kapağını kapalı tutarak pişirin. Sonrasında üzerine yumurtayı kırın. Yumurtayı katı istiyorsanız kapağı kapalı olarak, eğer sulu tercih ediyorsanız kapağı açık olarak pişirin. Ocaktan alıp servis tabağına aktarın, servis yapın.
Sebzeli Yumurta
Malzemeler
1 adet orta boy dolmalık biber
Yarım adet domates
1/3 kabak
1 adet yumurta
1 tatlı kaşığı sıvıyağ
Karabiber
Sebzeli Yumurta Yapılışı
DOLMALIK biberin çekirdeklerini çıkarıp ince ince dilimleyin. Aynı şekilde domates ve kabağı da ince ince dilimleyin. 1 tatlı kaşığı sıvıyağı teflon tavaya aktarıp, sebzeleri doğradığınız sıraya göre tavaya aktarın. 5 dakika kadar tavanın kapağını kapalı tutarak pişirin. Sonrasında üzerine yumurtayı kırın. Yumurtayı katı istiyorsanız kapağı kapalı olarak, eğer sulu tercih ediyorsanız kapağı açık olarak pişirin. Ocaktan alıp servis tabağına aktarın, servis yapın.
Yumurtalı tarifler
Yumurta Tatlısı
Malzemeler
3 adet yumurta
Bir buçuk limonun suyu
Bir buçuk su bardağı un
1 çay kaşığı karbonat
Şerbeti için: 3 su bardağı tozşeker
3 su bardağı su
1 tatlı kaşığı limon suyu
Üzerine: 1 çay bardağı rendelenmiş hindistancevizi
Kızartmak için: 2 su bardağı sıvıyağ
Yumurta Tatlısı Yapılışı
Öncelikle şerbet için su ve tozşekeri bir tencereye alın. Kısık ateşte kaynatarak şerbet kıvamına geldiğinde limon suyunu ekleyip ocaktan alın. Soğuması için kenara alın. Diğer taraftan yumurtaları iyice çırpın. Limon suyunu ekleyip tekrar çırpın. Unu ve karbonatı ilave edip iyice karıştırın. Yağı derin bir tavaya alıp kızdırın. Beklemeden, bir çorba kaşığı ile karışımdan yağa bezeler atın. Nar gibi kızarttığınız bezeleri sıcak olarak, soğuk şerbete atın ve hemen çıkartın. Servis tabağına alıp üzerine rendelenmiş hindistancevizi serpip, servis yapın.
TARİF DETAYYumurtalı tarifler
Yumurtalı Ekmek
Malzemeler
3 adet yumurta
3 çorba kaşığı un
1 çorba kaşığı nişasta
1 çay bardağı rendelenmiş beyaz peynir
7-8 dal ince kıyılmış maydanoz
Pulbiber, karabiber
1 çay bardağı su
1 adet dilimlenmiş bayat baton ekmek
Kızartmak için:
1 su bardağı sıvıyağ
Yumurtalı Ekmek Yapılışı
Yumurtaları iyice çırpın. Un ve nişastayı ilave edip, topak kalmayacak şekilde çırpmaya devam edin. Beyaz peynir, maydanoz, pulbiber, karabiber ve suyu ilave edip bütün malzemeyi karıştırın. Ekmek dilimlerini bu karışıma bulayıp, kızgın sıvıyağda arkalı önlü kızartın. Sıcak olarak servis yapın.
Aşçının notu: Ekmek dilimlerini yumurtalı karışıma bulayıp hemen kızartın. Eğer bu karışımda fazla bekletirseniz, kızartırken parçalanır.
TARİF DETAY