Yiyecekler hakkında herkesin yanlış bildiği 8 bilgi
![](https://ia.tmgrup.com.tr/3011cd/0/0/0/0/0/0?u=http://i.tmgrup.com.tr/sfr/fotohaber/haberfotohaber/yiyecekler-hakkinda-herkesin-yanlis-bildigi-8-bilgi/03.jpg)
3. Gece geç vakitte yedikleriniz kilo almanıza sebep olur.
Kilo vermek istiyorsanız sürekli duyduğunuz tavsiyedir; ''Günün ilerleyen saatlerine doğru daha az yemek ye ve saat 8'den sonra yemek yeme.'' Son zamanlarda ise beslenme uzmanlarına göre kaloriler için zaman mekan farketmiyor. Bu klişe tavsiyelerin sebebi ise muhtemelen gece atıştırmaları yüzünden boş yere alınan kalorilerin yarattığı yanlış anlaşılmalar.
Yiyecekler hakkında herkesin yanlış bildiği 8 bilgi
![](https://ia.tmgrup.com.tr/ebf2b7/0/0/0/0/0/0?u=http://i.tmgrup.com.tr/sfr/fotohaber/haberfotohaber/yiyecekler-hakkinda-herkesin-yanlis-bildigi-8-bilgi/04.jpg)
4. Glutensiz besinler daha sağlıklıdır.
Çölyak hastası değilseniz gluten içermeyen yiyecekleri tercih etmenizin size hiçbir faydası yok. Çölyak hastaları buğday ve arpa gibi besinleri tüketemezler çünkü bu besinlerin içerdiği gluten ince bağırsaklarına zarar verir.
Gluten; çölyak hastalığı olan kişiler dışındaki herkes için oldukça güvenli ve sağlıklıdır. Yapılan araşırmalara göre gluten içermeyen yiyecekleri tercih etmenin size sağlayabileceği hiçbir fayda yok. Hatta glutensiz beslenmek; dikkat etmezseniz, lif ve B vitamini gibi besin maddeleri açısından oldukça yetersiz kalacaktır.
Yiyecekler hakkında herkesin yanlış bildiği 8 bilgi
![](https://ia.tmgrup.com.tr/561d59/0/0/0/0/0/0?u=http://i.tmgrup.com.tr/sfr/fotohaber/haberfotohaber/yiyecekler-hakkinda-herkesin-yanlis-bildigi-8-bilgi/05.jpg)
5. Koruyucu maddelerin tümü sağlığa zararlıdır.
Koruyucu maddeler yiyeceklerin raf ömrünü uzatmak ve bakteri oluşumunu önlemek için kullanılıyor. Aksi takdirde tarladan marketlere bile ulaştırılmaları imkansız olabilir. Sülfit ve benzoik asit gibi koruyuculara karşı hassas bünyeler olsa da; insanlar uzun yıllardan beri, yiyeceklerin niteliğini arttıran ve güvenli hale getiren bu doğal ya da yapay koruyucuları tüketiyor.
Tabi ki aşırı kullanımlarında, koruyucu maddeler de sağlığa zarar verebiliyor. Her şeyin azı karar çoğu zarar. Sonuçta aşırı E vitamini alımı bile kan pıhtılaşmasını önleyerek kanamaların durmasını engelliyor. Ama neyse ki koruyucu maddeler sağlığa zarar veremeyecek seviyelerde kullanılıyor.
Yiyecekler hakkında herkesin yanlış bildiği 8 bilgi
![](https://ia.tmgrup.com.tr/0f98be/0/0/0/0/0/0?u=http://i.tmgrup.com.tr/sfr/fotohaber/haberfotohaber/yiyecekler-hakkinda-herkesin-yanlis-bildigi-8-bilgi/06.jpeg)
6. Kahverengi yumurtalar beyaz olanlardan daha sağlıklıdır.
Kahverengi yumurtalar gözünüze daha organik ve sağlıklı görünse de bu nitelikleri etkileyebilecek tek şey tavukların beslenme şekli, yumurtaların renkleri değil. Yumurtaların rengi ise tavukların türüne bağlı. Kısacası iyi beslenmiş tavukların yumurtladığı yumurtalar renkleri farklı olsa da, aynı seviyede sağlıklı.
Yiyecekler hakkında herkesin yanlış bildiği 8 bilgi
![](https://ia.tmgrup.com.tr/75e975/0/0/0/0/0/0?u=http://i.tmgrup.com.tr/sfr/fotohaber/haberfotohaber/yiyecekler-hakkinda-herkesin-yanlis-bildigi-8-bilgi/07.jpg)
7. Çok tahıllı ve tam tahıllı aynı şeylerdir.
Çok tahıllı ve tam tahıllı ifadeleri sanılanın aksine aynı anlama gelmiyor. Birden fazla çeşit tahıl kullanılarak yapılanlar için ''çok tahıllı'', tamamen tahıldan yapılanlara ise ''tam tahıllı'' deniyor. Çok tahıllı besinler daha zengin bir aromaya sahipken, tam tahıllı ürünler ise daha zengin lif ve besin içeriğine sahip. Seçim sizin.
Yiyecekler hakkında herkesin yanlış bildiği 8 bilgi
![](https://ia.tmgrup.com.tr/d75606/0/0/0/0/0/0?u=http://i.tmgrup.com.tr/sfr/fotohaber/haberfotohaber/yiyecekler-hakkinda-herkesin-yanlis-bildigi-8-bilgi/08.jpg)
8. Mikrodalga fırında ısıtmak yiyeceğinizin besin değerini azaltır.
Mikrodalga fırın karşıtları uzun zamandır bunun yiyeceklerin besin değerini azalttığı için zararlı olduğunu söyleyip duruyorlar. Aslına bakarsanız bir yemeği pişirebileceğiniz en sağlıklı yöntem; en az süre ısıya maruz bıraktığınız yöntemdir. Ve mikrodalga yiyecekleri kısa sürede pişirebilir ya da ısıtabilir. Hatta bunu en kısa sürede yapan alet olarak mikrodalga en sağlıklı yöntem dahi olabilir.