Yediğiniz yiyeceğin lezzetini ikiye katlayan 9 enfes Dip Sos tarifi
Yeşil Zeytinli & Peynirli Dip Sos Tarifi (4 kişilik)
Bir buçuk su bardağı yoğurt
1 kutu Creme Bonjour Yeşil Zeytinli Peynirli Sandviç Sürme
1 paket patates cipsi
Bir kasenin içinde yoğurdu iyice çırpın. içine 5 dakika oda sıcaklığında beklettiğiniz Creme Bonjour Yeşil Zeytinli Peynirli Sandviç Sürme'yi katarak karıştırın. Servis tabağına aldığınız sosu, patates cipsi ile servis yapın.
Aşçının notu: Dip sosu jülyen şeklinde doğradığınız havuç, salatalık, turp ile de servis yapabilirsiniz. Arzuya göre dip sosu, diğer tüm Peynirli Sandviç Sürme çeşitleri ile hazırlayabilirsiniz.
Yediğiniz yiyeceğin lezzetini ikiye katlayan 9 enfes Dip Sos tarifi
Kornişonlu ve Krem Beyaz Peynirli Dip Sos Tarifi (6 kişilik)
6 adet kornişon
1 paket krem beyaz peynir
1 su bardağı kırmızı biberli yeşil zeytin
2-3 adet siyah zeytin
1 dilim peksimet
4-5 dal dereotu
KORNİŞONLARI, kırmızıbiberli yeşil zeytinleri, siyah zeytinleri, peksimeti ve dereotunu blendere alın. Çekip bir kaba aktarın. Üzerine krem beyaz peyniri ekleyin. İyice karıştırdıktan sonra servis yapın
Yediğiniz yiyeceğin lezzetini ikiye katlayan 9 enfes Dip Sos tarifi
Balıklı Dip Sos Tarifi (6 kişilik)
4 adet çipura fileto
4 çorba kaşığı labne peyniri
1 çorba kaşığı mayonez
1 demet dereotu
Tuz
karabiber
Servis için:
Kıtır ekmek dilimleri veya galeta
BALIKLARI tuzlu suda haşlayıp, derilerini temizleyin. Blenderden geçirip, kaseye alın. Labne peyniri, mayonez, kıyılmış dereotu ve tuz ilave edip iyice karıştırın. Galeta veya kıtır ekmek dilimleri ile servis yapın.
Yediğiniz yiyeceğin lezzetini ikiye katlayan 9 enfes Dip Sos tarifi
Bezelyeli Dip Sos Tarifi (4 Kişilik, 270 Kcal )
1 su bardağı tane bezelye
1 çorba kaşığı süzme yoğurt
1 çorba kaşığı yoğurt
3 çorba kaşığı zeytinyağı
1 diş sarmısak
2 çorba kaşığı rendelenmiş beyaz peynir
8 adet kepekli tost ekmeği
Süslemek için: Bezelye ve dereotu
BEZELYEYİ yumuşayana kadar haşlayın ve süzün. Bezelye, süzme yoğurt, yoğurt, zeytinyağı, dövülmüş sarmısak ve peyniri blenderden geçirin. Kıvama gelmesi için buzdolabında yarım saat bekletin. Tost ekmeklerini ortadan ikiye kesin ve üzerlerine bezelyeli dip sostan sürün. Bezelye ve dereotu ile süsleyerek servis yapın.
Yediğiniz yiyeceğin lezzetini ikiye katlayan 9 enfes Dip Sos tarifi
Kırmızı Biberli Dip Sos Tarifi (2 kişilik)
5 adet kırmızı biber
4 dal fesleğen
3 diş sarımsak
1 çay kaşığı zeytinyağı
servis için: küçük boy cips
KIRMIZI biberleri suda haşlayın. Kabuklarını soyup blendere alın. Fesleğeni ve sarmısağı ilave edin. Sos haline gelene dek karıştırın. Zeytinyağını da ekleyerek 1-2 saniye daha karıştırın. Sos kasesine alarak cipsle beraber servis yapın.
Yediğiniz yiyeceğin lezzetini ikiye katlayan 9 enfes Dip Sos tarifi
Tavuklu Dip Sos Tarifi ( 4 Kişilik )
Yarım tavuk göğsü
3 çorba kaşığı kıyılmış mantar konservesi
2 çorba kaşığı krem peynir
2 çorba kaşığı mayonez
4 çorba kaşığı yeşil zeytin
Toz kırmızıbiber, dereotu
2 çorba kaşığı kavrulmuş dolmalık fıstık
Tuz, karabiber, pulbiber
TAVUK etini pulbiber, karabiber ve tuz eklediğiniz suda haşlayın. Sudan alıp soğutun. İri parçalar halinde elinizle didikleyip blendere alın. Üzerine mantar, krem peynir ve mayonez ekleyerek blenderden geçirin. Servis kabına alıp üzerine ince kıyılmış yeşil zeytin, kavrulmuş dolmalık fıstık ilave edin. Toz kırmızıbiber ve dereotu ile süsleyerek servis yapın
Yediğiniz yiyeceğin lezzetini ikiye katlayan 9 enfes Dip Sos tarifi
Etimekli Dip Sos Tarifi (4 kişilik)
3 dilim etimek
2 dal dereotu
3 dal maydanoz
Yarım çorba kaşığı mayonez
3 çorba kaşığı yoğurt
3 çorba kaşığı dövülmüş ceviz
2 diş dövülmüş sarmısak
ETİMEKLERİ bir kaseye ufalayın. Üzerine ince kıydığınız dereotu ve maydanozu ekleyin. Mayonez, yoğurt, ceviz ve sarmısağı ilave edip etimekler yumuşayana kadar karıştırıp servis yapın.
Yediğiniz yiyeceğin lezzetini ikiye katlayan 9 enfes Dip Sos tarifi
Domatesli Dip Sos Tarifi (6 kişilik)
5 adet domates
6-7 dal maydanoz
2 dilim beyaz peynir
2 diş sarmısak
1 çorba kaşığı zeytinyağı
2 çorba kaşığı silme domates püresi
2 çorba kaşığı konserve mısır
Tuz
DOMATESLERİ iri parçalar halinde kesip blendere alın. Üzerine maydanoz, beyaz peynir ve sarmısağı da ilave edip çekin. Daha sonra bir süzgece alıp fazla suyunu süzün. Servis tabağına aktarıp üzerine zeytinyağı, domates püresi, mısır ve tuzu ekleyin. Karıştırıp servis yapın.
Yediğiniz yiyeceğin lezzetini ikiye katlayan 9 enfes Dip Sos tarifi
Zeytinli Dip Sos Tarifi (4 kişilik)
2 dilim etimek
1 kahve fincanı süt
1 kahve fincanı yoğurt
1 tatlı kaşığı mayonez
10 adet çekirdeği çıkarılmış zeytin
2 diş sarmısak
2 dal maydanoz
1 çorba kaşığı çekilmiş ceviz
ETİMEKLERİ elinizle ufalayıp blendere alın. Üzerine süt, yoğurt, mayonez, zeytin, sarmısak, ceviz ve maydanozu ekleyin. Birlikte blenderden geçirin. Servis tabağına alıp ikram edin.
Sofra’da Bu Ay
- Ünlü Şeflerden Sevgililer Günü'ne Özel Menüler
- Somon ve Mevsim Sebzelerinin Dansı
- 2025'in Rengi Mocha Mousse Tonlarında Tatlar