Domatesle harikalar yaratın

 Bulgurlu Domates Dolması Tarifi (3 kişilik)

 6 adet orta boy domates
1 adet soğan
200 gram yağsız kıyma
Yarım su bardağı ince bulgur
2 diş ince kıyılmış sarmısak
Yarım demet maydanoz
Tuz, karabiber
1 çorba kaşığı salça
1 su bardağı su

DOMATESLERİN üstlerinden kapak çıkarıp, içlerini oyun. Soğanı küp şeklinde doğrayıp, bir kaba alın. Kıyma, bulgur, sarmısak, ince kıyılmış maydanoz, tuz ve karabiberi ekleyip yoğurun. Kapaklarını kapatıp tencereye dizin. Salçayı suyla inceltip, dolmalara ekleyin. Kısık ateşte pişirip sıcak olarak servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • Anneler Günü'ne ve Kurban Bayramı'na Özel Tarifler
  • Kaan Yarman'la Tam Kararında Lezzetler
  • Maria Ekmekçioğlu'ndan Girit Yemekleri
ve Daha Fazlası ...