Var mı KAYISI gibisi!
KAYISILI TART(10 Kişilik)
Malzemeler:
Hamuru için:
2 su bardağı un
1 çorba kaşığı tozşeker
1 çay kaşığı rendelenmiş limon kabuğu,
1 tutam tuz
150 gram tereyağı veya margarin
3 çorba kaşığı soğuk su
Üzeri için:
850 gram kayısı
1 çorba kaşığı nişasta
5 adet yumurta
3/4 su bardağı tozşeker
2 çorba kaşığı limon suyu
200 gram maskarpone peyniri
Hazırlanışı:
Un, tozşeker, limon kabuğu ve tuzu bir kabın içinde karıştırın. Margarini küp doğrayıp kaba alın. Soğuk suyu ekleyip yoğurun. Üzerini nemli bir bez ile örtüp buzdolabında 1 saat dinlendirin. Hamuru yağlanmış yuvarlak kalıbın içine, kenarlarını yükselterek yerleştirin. Diğer tarafta kayısıların çekirdeklerini çıkartıp robotta püre haline getirin. Püreyi, nişasta, yumurta, tozşeker, limon suyu ve peynirle karıştırıp çırpın. Hazırladığınız karışımı kalıptaki hamurun üzerine boşaltın. Kalıbın üzerini de folyo ile kapatın. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 25 dakika pişirin. Kalıbın üzerinden folyoyu çıkartıp 30 dakika daha pişirin. Soğuduktan sonra, kayısı dilimleriyle süsleyerek servis yapın.
Var mı KAYISI gibisi!
KAYISILI KALP PASTA(8 Kişilik)
Malzemeler:
100 gram margarin
Yarım su bardağı tozşeker
1 tutam tuz, 2 adet yumurta
1 çay kaşığı rendelenmiş limon kabuğu
Bir buçuk su bardağı un
2 çay kaşığı kabartma tozu
750 gram kayısı
1 çorba kaşığı tozşeker
1 su bardağı dövülmüş fındık
Hazırlanışı:
Oda sıcaklığındaki margarini, tozşeker ve tuzu, mikserle şeker eriyene kadar çırpın. Yumurtaları karışıma tek tek yedirin. Limon kabuğu, un ve kabartma tozunu ekleyip karıştırın. Hamuru yağlanmış fırın kabına yayın. Kayısıların çekirdeklerini çıkartıp dilimleyin. Hamurun üzerini kayısı dilimleri ile kaplayın. Üzerine tozşekeri ve dövülmüş fındığı serpin. Önceden ısıtılmış 175 derece fırında 1 saat kadar pişirin. Soğuduktan sonra dilimleyerek servis yapın.
Var mı KAYISI gibisi!
KUPTA KAYISI(4 Kişilik)
Malzemeler:
2 paket toz krem şanti
2 su bardağı süt
4 adet acıbadem kurabiyesi
12-14 adet kayısı
2 adet kivi
Yarım çay bardağı acıbadem likörü
Üzerine:
Dondurma
Hazırlanışı:
Kayısıları dörde bölüp çekirdeklerini çıkartın. 3-4 adedini, süslemek için kenara ayırın. Kalan kayısı dilimlerini acıbadem liköründe bekleterek marine edin. Toz krem şantiyi soğuk sütle mikserleyin. Acıbadem kurabiyelerini ufalayın. Kivileri soyup küçük dilimleyin. Krem şanti, kurabiye, kivi ve kayısı dilimlerini karıştırın. Karışımı kuplara paylaştırın ve buzlukta yarım saat bekletin. Üzerine dondurma ve ayırdınız kayısıları ekleyip, soğuk olarak servis yapın. Aşçının notu: Bu tatlıyı, 1 paket krem şanti ile 1 su bardağı süzme yoğurdu karıştırarak da hazırlayabilirsiniz.
Var mı KAYISI gibisi!
ESPRESSO SOSLU KAYISILI KEK(12 Kişilik)
Malzemeler:
125 gram tereyağı
160 gram beyaz çikolata
4 adet yumurta
1 su bardağı pudraşekeri
Bir buçuk su bardağı un
1 çay kaşığı kabartma tozu
1 tutam tuz
12 adet kayısı
Sos için:
1 çorba kaşığı espresso kahve
5 çorba kaşığı su
2 çorba kaşığı tozşeker
200 ml krema
Hazırlanışı:
Tereyağı ve çikolatayı bir kaba alıp benmari usulü eritin. Tahta kaşıkla karıştırarak tamamen eriyince ocaktan alın. Ilındıktan sonra yumurta ve pudraşekerini ekleyip karıştırın. Un, kabartma tozu ve tuzu ekleyip tekrar karıştırın. Hamuru yağlanmış kalıba yayın. Kayısıların çekirdeklerini çıkartıp dörde bölün. Kayısı dilimlerini hamura saplayın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 25-30 dakika pişirin. Sos için,kahveyi, su ve şekerle bir cezveye koyun. Kaynayınca kısık ateşe alıp, suyunu çekmesini sağlayın. Koyulaşınca kremayı ekleyin. Karıştırarak 1-2 dakika daha kaynatın. Sosu ocaktan alıp soğumaya bırakın. Keki kalıbında soğutup dilimleyin. Sosla birlikte servis yapın.
Var mı KAYISI gibisi!
KAYISILI TART(8-10 Kişilik)
Malzemeler:
Hamuru için:
2 su bardağı un
1 çorba kaşığı tozşeker
1 çay kaşığı rendelenmişlimon kabuğu
1 tutam tuz
150 gram tereyağı veya margarin
3 çorba kaşığı soğuk su
Üzeri için:
850 gram kayısı
1 çorba kaşığı nişasta
5 adet yumurta
3/4 su bardağı tozşeker
2 çorba kaşığı limon suyu
200 gram maskarpone peyniri
Hazırlanışı:
Un, tozşeker, limon kabuğu ve tuzu bir kabın içinde karıştırın. Margarini küp doğrayıp kaba alın. Soğuk suyu ekleyip yoğurun. Üzerini nemli bir bez ile örtüp buzdolabında 1 saat dinlendirin. Hamuru yağlanmış yuvarlak kalıbının içine ve kenarlarına yerleştirin. Diğer tarafta kayısıların çekirdeklerini çıkartıp robotta püre haline getirin. Püreyi, nişasta, yumurta, tozşeker, limon suyu ve peynirle karıştırıp çırpın. Hazırladığınız karışımı kalıbın içindeki hamurun içine boşaltın. Kalıbın üzerini folyo ile kapatın. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 25 dakika pişirin. Kalıbın üzerinden folyoyu çıkartıp 30 dakika daha pişirin. Soğuduktan sonra dilimleyerek servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- Ünlü Şeflerden Sevgililer Günü'ne Özel Menüler
- Somon ve Mevsim Sebzelerinin Dansı
- 2025'in Rengi Mocha Mousse Tonlarında Tatlar